Partnere i kupce lovi 120 izlagača

Danijela Stokanić
Partnere i kupce lovi 120 izlagača

Banjaluka - Međunarodni sajam građevinarstva i elektromašinske industrije "Grames - Demi 2016" otvoren je juče u Banjaluci, a na štandovima proizvode i usluge predstavlja 120 izlagača.

Predsjednik uprave "Banjalučkog velesajma" Dobrica Žugić rekao je da na 20. izdanju sajma učestvuju izlagači iz više zemalja.

- Izlagači su donijeli mnogo novina i posjetioci će imati priliku da vide puno lijepih i interesantnih stvari - rekao je Žugić.

Pored izložbenih u okviru sajma biće održane i propratne aktivnosti poput predavanja i stručne prezentacije novih proizvoda koji se prvi put pojavljuju na tržištu. Sajam je već na početku okupio i veliki broj posjetilaca, koji su se najviše interesovali za alat i ostale potrepštine za kuću i vrt.

Među izlagačima koji su redovno na sajmu građevinarstva u Banjaluci je i Županijska privredna komora iz Siska. Ova asocijacije je 11. put na ovom sajmu i prestavlja hrvatsku privredu.

- Rado se odzivamo na ovaj sajam, jer je Banjaluka poznata kao veliko gradilište. Ovog puta se na zajedničkom prostoru predstavljamo sa četiri preduzeća iz Hrvatske. Tri su iz sektora građevinarstva, a jedan je proizvođač šatora - rekla je direktor Županijske privredne komore Sisak Brankica Grd.

Dodala je da su se prethodnih godina kući vraćali puni pozitivnih utisaka.

- Preduzeća sa našeg područja su prošle godine ostvarila dobru poslovnu saradnju sa banjalučkim firmama. Ovaj sajam je idealna prilika da nastavimo tim putem - istakla je Grd.

Sajam je otvorila zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić ističući da je građevinarstvo jedna od najznačajnijih privrednih sektora u najvećem gradu Srpske i da u njemu djeluje gotovo 350 subjekata.

- Sajam je dobra razvojna prilika za promociju Banjaluke kao sajamskog grada, ali i njenih razvojnih potencijala. Banjaluka je dobila sertifikat da je dobro poslovno okruženje. Zahvaljujući kreiranju olakšica za preduzetnike iz oblasti građevinarstva prošle godine je izdat znatno veći broj građevinskih dozvola u odnosu na prethodni period - istakla je Brkićeva.

Zavjesa na sajam biće spuštena u petak naveče kada će učesnicima biti dodijeljene nagrade za najbolji proizvod i prezentaciju.

Jubilej u novom ruhu

"Banjalučki velesajam" ove godine obilježava 20 godina postojanja i poslovanja, zbog čega je uprava nastojala da kvalitet manifestacije digne na viši nivo i da poboljša uslove za izlagače i posjetioce. S tim ciljem sajamski prostor je obnovljen i uređen i napravljena je multifunkcionalna sala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana