Krave nadoknada za ubijenog dječaka

Agencije
Krave nadoknada za ubijenog dječaka

Vašington - Američke vlasti su saopštile da su obezbijedile kompenzaciju za porodicu čiji je sin poginuo kad ga je udario automobil u pratnji ambasadora u UN Samante Pauer.

Incident se dogodio u aprilu, kad je Pauerova bila u posjeti prvim linijama fronta u borbi protiv terorističke organizacije "Boko haram". Dok su putovali prema udaljenom kamerunskom gradu Moloko, jedan blindirani džip iz pratnje Samante Pauer pri punoj brzini udario je sedmogodišnjeg Birvea Tusema, koji je istrčao na put, i na licu mjesta ga ubio. Pauerova se istog dana vratila u selo gdje živi Birveova porodica i tokom napetog i emotivnog susreta obećala kompenzaciju za gubitak dječakovog života.

Stejt department je saopštio da će porodici ubijenog dječaka biti isplaćen jedan milion centralnoafričkih franaka, što je oko 1.700 dolara. 

Pored novca, američka vlada je za porodicu dječaka obezbijedila dvije krave, više stotina kilograma brašna, crvenog luka, pirinča, soli i šećera, kao i nekoliko kartona ulja i sapuna, navodi Stejt department, dodajući da će u selu biti iskopan bunar s pitkom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana