Kopnena operacija u Siriji znači »Punopravan, dugi rat«

Agencije
Kopnena operacija u Siriji znači »Punopravan, dugi rat«

Moskva - Bilo kakva kopnena operacija u Siriji bi dovela do "punopravnog, dugog rata", izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev za televizijsku stanicu Euronjuz.

Velike sile su se dogovorile 12. februara da sprovedu postepeni prekid rata u Siriji, u kojem je ubijeno najmanje 250.000 ljudi.


Komentarišući izjavu američkog državnog sekretara Džona Kerija da bi, ako mirovni plan ne uspije, više stranih trupa moglo da uđe u ovaj sukob, ruski premijer je rekao da su to uzaludne riječi.

"To su uzaludne riječi, on to nije trebalo da kaže iz jednog prostog razloga - ako je sve što on želi produženi rat, on može da izvede kopnenu operaciju i sve ostalo. Ali, ne treba da pokušava da uplaši bilo koga", ocijenio je Medvedev.

Američki predsjednik Barak Obama odbacio je mogućnost slanja kopnenih trupa iz SAD u Siriju, iako je Saudijska Arabija ovog mjeseca ponudila angažman svojih kopnenih snaga u borbi protiv "Islamske države".

"Dozvolite mi da ponovim da niko nije zainteresovan za novi rat, a kopnena operacija predstavlja punopravan, dugi rat", zaključio je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana