Haker ukrao dokumente povezane sa američkim avionom

Srna
Haker ukrao dokumente povezane sa američkim avionom

Nevada - Zlonamjerni haker uspio je da iz računara koji pripada jednom od oficira Američkog ratnog vazduhoplovstva ukrade dokumente koji su povezan sa jednim od najsmrtonosnijih oružja u vazduhu, javili su američki mediji.

Osjetljiva dokumentacija povezana sa održavanjem i rukovanjem vojnom bespilotnom letjelicom "Em-Ku-9 Kosač" nedavno je postala dostupna na aukciji na hakerskom forumu "mračne mreže", upozorili su iz kompanije "Snimljena budućnost", koja je specijalizovana za obavještavanje u realnom vremenu.

Iz istraživačkog tima kompanije navode da je haker uspio da iskoristi slabosti rutera, kako bi ušao u računar u Nevadi i ukrao nekoliko dokumenata, uključujući knjige sa uputstvima za održavanje "Kosača" i listu pilota koji su zaduženi za održavanje, javio je "Sputnjik".

Haker je za prodaju ponudio i još nekoliko dokumenata, kao što su odbrambene taktike u vezi sa improvizovanim eksplozivnim napravama, uputstvo za upravljanje tenkom "M1 ABRAMS", dokument o obuci posade i uputstvo za preživljavanje.

Navedeni dokumenti su vjerovatno ukradeni od Pentagona ili od nekog zvaničnika američke vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana