Bijela kuća potvrdila: Tramp pozvao Putina u Vašington

Tanjug
Bijela kuća potvrdila: Tramp pozvao Putina u Vašington

Vašington - Bijela kuća je danas potvrdila da je američki predsjednik Donald Tramp pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina u Vašington.

Pres sekretar Sara Hakabi je izjavila da je Bijela kuća jedna od "brojnih potencijalnih mjesta" sastanka o čemu su Putin i Tramp razgovarali telefonom 20. marta.

"Kao što je i sam predsjednik (Tramp) potvrdio 20. marta, nekoliko sati poslije njegovog posljednjeg telefonskog razgovora sa predsjednikom Putinom, njih dvojica su razgovarali o bilateralnom sastanku u ne tako dalekoj budućnosti", rekla je Sanders.

Ona je dodala da su u tom kontekstu razgovarali o više potencijalnih mjesta sastanka, uključujući i Bijelu kuću, prenio je AP.

Prema riječima Sandersove, administracija američkog predsjednika po tom pitanju nema dalji komentar.

Kremlj je prethodno saopštio da razgovora o održavanju predloženog susreta između predsjednika Rusije i SAD nije bilo od kada je Tramp predložio susret u telefonskom razgovoru dvojice lidera 20. marta.

Od tada je Vašington protjerao 60 ruskih diplomata i zatvorio ruski konzulat u Sijetlu zbog optužbi da je Rusija imala ulogu u trovanju bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, a Rusija odgovorila istom mjerom.

"U pozadini ovih događaja, teško je razgovarati o mogućnosti održavanja sastanka", izjavio je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov, prenio je Rojters.

"Mi želimo da vjerujemo da će razgovori (o predloženom sastanku) početi rekao je Ušakov. Želimo da se nadamo da... ćemo jednog dana doći na početak ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga", rekao je on.

Ušakov je izjavio i da je tokom telefonskog razgovora dvojice predsjednika Tramp sugerisao da bi susret trebalo bude održan u Vašingtonu, prenio je Tass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana