Atinske ulice prazne pred referendum

Nezavisne.com
Atinske ulice prazne pred referendum

Atina - Ulice Atine uoči za nedjelju zakazanog referenduma na kojem će se građani ove prezadužene zemlje odlučiti žele li nastaviti sa mjerama štenje ili ne, danas su sablasno prazne.

Pojedine ulice višemilionske grčke prijestolnice, koja posebno ljeti vrvi tursitima, u petak su više ličile na grad duhova. Dokazuju to i fotografije koje je "Nezavisnim novinama" dostavio Saša Radenović, jedan od žitelja Atine.

Potvrdio je da nepatost, neizvjesnost i strah za budućnost rastu iz sata u sat. Grad je naprosto preplavljen plakatama ali i grafitima koji Grke pozivaju da u nedjelju odbace mjere štenje, koje od njih zahtjevaju međunarodni kreditori i Evropska unija, te zaokruže "ne", odnosno na grčkom "odži".

On tvrdi i predviđa da će "obični građani" ili radnička klasa gotovo u stoprocentno i kategorično zaokružiti "ne", ali ima i onih koji su spremni prihvatiti nastavak bolnih reformi.

Referendum je uveliko podijelio medije. Dok državna radio televizija ERT, kojoj je prije nekoliko godina takođe prijetilo gašanje, indirektno poziva da se ne prihvati nastavak štenje, privatne TV stanice Mega, Star, Antena, Skaj... pokrenule su snažnu kampanju prihvatanja i zaokruživanja "da".

Za odgovor "da" je većina vlasnika velikih kompanija i poslodavci uopšteno, dok radnici i penzioneri misle da im je dosta petogodišnjeg "stezanja kajiša".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana