Vučić: Veća zabrinut za BiH, nego za albansko-srpske odnose

Srna
Vučić: Veća zabrinut za BiH, nego za albansko-srpske odnose

Bled - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bledu da ga više brine sve što se dešava u BiH nego albansko-srpski odnosi.

Učestvujući na Strateškom forumu u Bledu, Vučić je rekao da je BiH njegova najveća briga.

Vučić je na panelu "Novi globalni poredak: konfrontacija ili partnerstvo" kritikovao sporost sa kojom se Evropa suočila i reagovala na migrantsku krizu, te ukazao da se na takozvano sveobuhvatno riješenje čeka već šest mjeseci.

"Srbija i njeni građani ževropskijiž su od samih Evropljana kada je riječ o migrantskoj krizi", rekao je Vučić i dodao da je Srbija spremna da preuzme svoj dio odgovornosti u okviru zajedničkog, sveobuhvatnog riješenja.

On je rekao da su trenutno samo Grčka, Makedonija i Srbija suočene sa velikim problemom migracije u regiona, te dodao da očekuje da će EU uskoro izaći sa sveobuhvatnim rješenjem.

Vučić smatra da je Evropi trebalo previše vremena da reaguje, podsjećajući da je mnogo diskustovano o raznim krizama, kao što su sirijska, ukrajinska i druge, a da nijedan problem nije riješen.

On je izrazio nadu da će EU biti svjesna da je bolje da se suoči sa konkretnim pitanjima, a tako i izazovima na zapadnom Balkanu, prenose beogradski mediji.

Premijer Srbije je ukazao da su veliki ratovi počinjali u regionu zapadnog Balkana, a ne u Ukrajini, koja je u fokusu, a za čije rješavanje nije optimista.

Prethodno je Vučić na svom "Tviter" nalogu napisao da će Srbija prihvatiti jedan broj migranata i da je to čini više Evropljanima od nekih drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana