Pucnjava u selu Dvorane u opštini Suva Reka

Glas Srpske
Pucnjava u selu Dvorane u opštini Suva Reka

SUVA REKA - Šestoro kosovskih Srba raseljenih iz sela Dvorane u opštini Suva Reka nije posjetilo svoje domove i imanja nakon što su nepoznate osobe pucale iz vatrenog oružja dok su palili svijeće na groblju, izjavio je Tanjugu portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da se incident dogodio u 10.30 časova, kada su se čula četiri pucnja iz šume, dok su Srbi u pratnji policije i predstavnika UNHCR-a obilazili groblje.

- Nije bilo povrijeđenih, međutim Srbi koje je policija obezbjeđivala procijenili su da im je bezbjednost ugrožena saopštivši u tom trenutku da iz bezbjednosnih razloga ne žele da nastave put u selo, kako bi obišli svoja imanja - rekao je Eljšani.
Portparol policije je istakao da je raseljene Srbe, koji su u organizaciji UNHCR-a došli u "Idi - vidi" posjetu selu, obezbjeđivalo 25 pripadnika KPS-a.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović osudio je taj incident.

- Napad, u kojem, srećom, nije bilo stradalih, usmjeren je ka sprečavanju procesa povratka raseljenih Srba sa Kosova i Metohije - ocijenio je Bogdanović.

On je dodao da je, za ministarstvo na čijem je čelu, povratak raseljenih Srba u pokrajinu jedan od prioritetnih zadataka na kojem će istrajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana