Priština nudi razmjenu informacija: Prvi rezultati istrage o ubistvu Ivanovića u ponedjeljak

 Priština nudi razmjenu informacija: Prvi rezultati istrage o ubistvu Ivanovića u ponedjeljak 19.01.2018 23:40 | RTS

Priština, Beograd - Kosovski tužilac Šućri Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedjeljak biti objavljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu kao i forenzičke dokaze, javljaju mediji u Prištini.

"Intenzivno radimo na istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Očekujemo da će rezultati istrage u vezi sa snimcima sigurnosnih kamera, pregleda vozila i forenzički izvještaj biti objavljeni u ponedjeljak", rekao je Sulja.

Sulja je naveo i da će u izvještaj biti uključene i izjave svjedoka.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil "opel astra" koji su, navodno, koristili napadači.

Kosovska policija ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu.

Srpska policija zatražila je da učestvuje u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i istakao da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi.

(RTS)© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica