Ozvaničeno Nikolićevo novo radno mjesto

Tanjug
Ozvaničeno Nikolićevo novo radno mjesto

Beograd - Odluka o formiranju Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom na čijem će čelu biti Tomislav Nikolić, objavljena je juče u "Službenom glasniku".

U odluci se navodi da je zadatak Savjeta da razmatra, usmjerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije i Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu Srbije i Kine.

Zadatak Savjeta je i da razmatra i usmjerava saradnju Srbije i Kine u vezi sa sprovođenjem strategije Kine "Jedan pojas - jedan put" na teritoriji Srbije.

Predsjednik i članovi Savjeta imenuju se posebnim aktom Vlade, a Savjet ima sekretara koji učestvuje u radu Savjeta bez prava odlučivanja. Sekretar Savjeta je direktor Kancelarije nacionalnog savjeta. Nadležni državni organi dužni su da sarađuju sa Savjetom. Sredstva za rad Savjeta obezbjeđuju se u budžetu Srbije, a prostorije za rad Savjeta obezbijediće Vlada, navodi se u odluci. U "Službenom glasniku" objavljena je i Uredba o osnivanju Kancelarije nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana