Naloženo privođenje Dušana Mihajlovića

Glas Srpske
Naloženo privođenje Dušana Mihajlovića

BEOGRAD - Prvi opštinski sud u Beogradu naložio je juče policiji da izvrši potragu za bivšim ministrom unutrašnjih poslova Srbije Dušanom Mihajlovićem i da ga privede na sljedeće suđenje po tužbi nekadašnjeg šefa biroa Vlade Srbije za informisanje Vladimira Bebe Popovića.

Sudija Violeta Jovanović izdala je naredbu policiji za potragu i privođenje Mihajlovića pošto iz više pokušaja nije mogao da mu se uruči poziv za suđenje na prijavljenoj adresi, a na jučerašnji pretres nije došao ni njegov branilac koji je uredno pozvan, prenosi Tanjug.

Popović je tužio Mihajlovića jer je, kako se navodi u tužbi, u okviru organizovane medijske kampanje u periodu dužem od mjesec dana 2007. godine, u 47 tekstova, intervjua i izjava, "na najgrublji način klevetao bivšeg šefa vladinog Biroa za informisanje, u vezi sa njegovom ulogom u vladi pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića". 

U tim tekstovima Mihajlović je Popovića povezivao sa organizovanim kriminalom i optuživao ga za izvršenje najtežih krivičnih djela. 

Popović je na jučerašnje suđenju predložio da se u svojstvu svjedoka saslušaju novinarka televizije B92 Brankica Stanković i poslanik LDP-a Nenad Milić.

Stakovićeva bi, prema riječima Popovića, trebalo da posvjedoči da je Mihajlović iznio neistine kada je naveo da je on vodio novinare B92 u Francusku i natjerao ih da slikaju kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta koji je tom prilikom optužio Mihajlovića za ucjene u zamjenu za informacije iz akcije "mreža" vođene protiv duvanske mafije.

Milić, koji je bio Mihajlovićev zamjenik i koji je prema Popovićevim riječima upućen u akcije policije i policijska saznanja, trebalo bi da posvjedoči o navodima Mihajlovića iznijetim u odbrani na sudu, kada ga je povezao sa kriminalnim strukturama i navodio da je mafija upravljala policijom, a Popović bio njen "kum".

Popović je priložio i niz pisanih dokaza koji bi, kako je rekao, trebalo da potvrde da je Mihajlović lagao, a sljedeće suđenje je zakazano za 16. novembar.

Vladimir Beba Popović takođe ponovio da ga je Mihajlović oklevetao kako u julu 2007. godine kako bi se spasao hapšenja zbog odavanja informacija i ucjenjivanja osumnjičenih za šverc duvana u okviru akcije "mreža" (Subotića) i istovremeno skrenuo pažnju sa pravih inspiratora ubistva premijera.

Odbrana   

Prilikom iznošenja svoje odbrane Dušan Mihajlović je u martu ove godine rekao da nema od čega da se brani, pošto je u spornim izjavama medijima samo navodio Popovićeve citate sa svjedočenja iz Specijalnog suda, odnosno da je na osnovu njih izveo sopstvene zaključke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana