Kristijan Golubović pokušao samoubistvo

Glas Srpske
Kristijan Golubović pokušao samoubistvo

BEOGRAD - Aleksandar Kristijan Golubović (41), koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je trgovao narkoticima, pokušao je samoubistvo u pritvoru u Beogradu, javili su hrvatski mediji.

Golubovića je, pretpostavlja se, najviše pogodilo što je pritvorena i njegova 60-godišnja majka Milanka. Kristijan i Milanka su smješteni u odvojene ćelije u pritvorskim prostorijama beogradske policije.

- Tokom cijele večeri on je dozivao majku iz svoje ćelije. Izgleda da ga je užasno pogodilo što je i ona uhapšena zbog njegovih gluposti - kažu svjedoci.

"Bolje da sam abortirala nego tebe što sam rodila", bio je odgovor njegove majke.

Golubović je tražio od čuvara još jedan pokrivač zbog hladnoće i oni su mu udovoljili. Sve je izgledalo normalno, dok u jednom trenutku stražari nisu čuli lupanje o vrata i zidove ćelije.

Čuvari su ušli u ćeliju u kojoj se nalazio i našli Golubovića kako visi. Naime, objesio se pokrivačem. Pozvana je hitna pomoć, koja je ubrzo stigla i uspjeli su ga spasiti.

Viši sud u Beogradu okončao je juče istragu protiv Golubovića, i još petoro pripadnika njegove grupe osumnjičene za trgovinu drogom, i spise predmeta proslijedio tužilaštvu, javio je Tanjug.

Portparol suda Dušica Ristić rekla je da je istražni sudija juče proslijedio spise predmeta Višem tužilaštvu u Beogradu koje u roku od 15 dana treba da odluči da li će podići optužnicu protiv osumnjičenih, zatražiti dopunu istrage ili će odustati od krivičnog gonjenja.

Osim Golubovića istragom je obuhvaćena njegova majka Milanka (60) Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Uroš Vuković i Marko Poljak.

Policija je Golubovića i njegovu grupu uhapsila 16. januara u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i Višim tužilaštvom.
Ta grupa se tereti da se u dužem periodu bavila trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar - Beograd, a Golubović se sumnjiči i za držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. On je prije godinu dana pušten iz zatvora u Požarevcu, gdje je izdržao kaznu od četiri godine zatvora zbog iznude 3.000 evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Biografija

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, a hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja". Suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice. Poznat je i po bjekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane krađe.

Golubović je jedan od preživjelih iz kultne knjige i filma "Vidimo se u čitulji", ali i osoba koja ima možda i najduži robijaških staž u Srbiji. Zatvorske kazne izdržavao je u Grčkoj i Srbiji, a prije godinu dana pušten je iz zatvora u Požarevcu, gdje je izdržao kaznu od četiri godine zbog iznude 3.000 evra i kilogram zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana