Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu?

Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu? 26.09.2017 23:11 | Agencije

Zagreb - Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora. Presuda je nepravosnažna, a Vasiljković bi uskoro mogao na slobodu, piše "Indeks"

Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je Dragan Vasiljković većinu kazne već odslužio, jer je prije više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vrijeme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.

"Ako znamo da su dvije trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u cijelosti. To podrazumijeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor", izjavio je Filaković.

On je kazao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 mjeseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktično već odslužio kaznu.

Filaković smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora prije pravosnažnosti presude, može odmah zahtijevati i uslovni otpust, jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Vasiljković je proglašen krivim za dvije tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Australija ga je izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica