Dačić: Izetbegovićeva provokacija protiv unapređenja odnosa

Dačić: Izetbegovićeva provokacija protiv unapređenja odnosa 06.12.2017 17:39 | Srna

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da današnji postupak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa unapređenjem odnosa Srbije i BiH koje je bilo cilj sastanka predsjednika Srbije i članova Predsjedništva BiH.

Komentarišući reagovanje Izetbegovića kada je tokom zajedničke konferenciji za novinare u Beogradu demantovao navode o odnosu BiH prema pitanju Kosova koje je nekoliko minuta prije toga iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, Dačić je rekao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Čovića.


„Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmenjeni pogledi Aleksandra Vučića i Dragana Čovića posle takve Bakirove provokacije, kao i osmeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak“, rekao je Dačić.

On je naveo da takav postupak nije u skladu sa ciljem današnjeg sastanka, a to je unapređenje odnosa, a ne „jedan korak naprijed, dva koraka nazad“, prenose beogradski mediji.

„Više puta smo do sada imali priliku da vidimo njegove /Izetbegovićeve/ izjave, koje su zaoštrile odnose ne samo sa Srbima, već i sa Hrvatima“, rekao je Dačić.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koje je nekoliko minuta prije toga iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić rekao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi sa priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se spoljna politika BiH neće kreirati u Beogradu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica