Komšiju iz banjalučkog naselja Starčevica pretukli nasmrt zbog cigarete

Nebojša Tomašević
Komšiju iz banjalučkog naselja Starčevica pretukli nasmrt zbog cigarete
Komšiju iz banjalučkog naselja Starčevica pretukli nasmrt zbog cigarete

Banjaluka - Milan Lukić (19) i Marko Bajić (28) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli komšiju Dragana Gajića (61) koji je nekoliko dana kasnije preminuo u banjalučkoj bolnici, saznaje “Glas Srpske”.

Ovaj dvojac Gajića je napao 28. avgusta u blizini njegove zgrade u naselju Starčevica u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama incident je izbio jer im Gajić nije dao cigarete nakon što ih je jednom već počastio.

- Osumnjičeni dvojac je sjedio na brdu iznad prodavnice “Moj market” u ulici Kosovke djevojke gdje su pili pivo kada je pored njih naišao Gajić. Tom prilikom navodno je Lukić od njega tražio cigarete i on je dao jednu njemu i jednu Bajiću,  te otišao malo dalje od njih i sjeo na klupu - kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, nakon nekog vremena mladići su ostali bez cigareta, pa su se ponovo obratili Lukiću koji je bio udaljen od njih pedesetak metara.

-  Za sada imamo informacije da je Lukić prišao Gajiću i od njega ponovo zatražio cigarete. On mu je rekao “Dao sam već, šta sada hoćete”. Međutim, Lukić nije odustajao te je uporno tražio još jednu - kazao je ovaj izvor.

Dodao je da je tada Gajić ustao s klupe i krenuo prema prodavnici “Moj market”, a za njim je potrčao Lukić psujući i govoreći mu “Ne daš mi cigaretu, nemoj da te ubijem”.

Nezvanično saznajemo da je policiji Bajić kazao da je Gajića tukao Lukić i da on nije u tome učestvovao.

- Prema priči koju je Bajić rekao nakon hapšenja, Lukić je napao Gajića kada je on počeo da se udaljava sa tog mjesta. Lukić je tada skočio na nesrećnog čovjeka i počeo da ga tuče rukama i nogama. Oborio ga je na zemlju i tukao sve dok se nisu probudili stanari  zgrade u blizini koji su počeli da galame - kazao je ovaj izvor.

On je istakao da je potrebno još utvrditi da li je ta priča Bajića tačna i da li je sam Lukić tukao čovjeka ili je i on učestvovao u svemu.

Nezvanično saznajemo da je Gajić bolovao je od PTSP-a i da je navodno znao da bude grub i da galami, ali bi kasnije shvatio da je pogriješio pa se izvinjavao.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da Lukića i Bajića terete za nanošenje teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom.

- Policijskoj upravi Banjaluka 28. avgusta je prijavljeno da su nepoznata lica napala šezdesetjednogodišnjaka. Zbog povreda on je zadržan na liječenju u Univerzitetski klinički centar RS. Istragom su brzo identifikovana lica i ispitana, a tada je tužilac slučaj okarakterisao kao tjelesnu povreda - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje se da je policija 3. septembra iz UKC RS obaviještena da je povrijeđeni čovjek preminuo.

- Nakon toga policija je uhapsila M. L. i M. B. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili krivično djelo teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom. Oni će nakon ispitivanja tokom dana biti predati u nadležnost banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva - rekli su juče u PU Banjaluka ne navodeći više detalja.

Osumnjičenog Bajića, kako smo saznali, zastupa advokat Marko Mikeš koji nije mogao da komentariše slučaj.

- U ovoj fazi postupka ne mogu da dajem izjave za mediji niti bilo šta da kažem. Još uvijek se vodi istraga i u cilju njene zaštite nisam u mogućnosti da iznosim bilo kakve informacije - kazao je Marko Mikeš.

Bolnica

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske potvrdili su da je  pacijent D. G. (61) primljen u bolnicu 28. avgusta u Službu za neurohirurgiju. Prema riječima Vesne Ivanišević, načelnice Službe za neurohirurgiju, po prijemu je zbrinut i liječen po svim medicinskim protokolima.

- Pacijent D. G. preminuo je 30. avgusta u 5.30 časova - rekli su iz UKC RS.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana