Žena u Doboju poginula od eksplozije grijalice

Nevena Bunić
Žena u Doboju poginula od eksplozije grijalice

Doboj - Edina Bešlagić (57) iz Doboja izgorjela je u požaru koji je izbio nakon eksplozije plinske grijalice u kući u kojoj je živjela sama.

Jeziv prizor ugljenisanog tijela Bešlagićeve zatekli su vatrogasci juče oko jedan čas, nakon što su ugasili požar na kući u ulici Gornji Šušnjari. Vatra je izbila nakon kvara i eksplozije grijalice, a žena je ostala zarobljena u kući. O jačini udara svjedoče i izbijeni prozori i vrata, kao i mreža za komarce koja je ležala na trotoaru, te staklena srča koja je pokrila dvorište i dio ulice.

Prema priči mještana, Bešlagićeva je nakon eksplozije jaukala, a prvi u pomoć je pritekao komšija Smajo Đulbić. Supruga ovog hrabrog čovjeka je ispričala da je on pokušao da otvori vrata kuće i pomogne Edini.

- Nešto je palo na vrata, pa nije mogao da ih otvori. Čulo se da zapomaže, dva, tri puta je dozivala u pomoć, ali nije se moglo ući u kuću i od plamena - ispričala je Đulbićeva supruga, koja nije željela da joj objavimo ime.

Đulbići su odmah pozvali policiju i vatrogasce, koji su ubrzo došli.

- Brzo su došli, ali nije joj bilo spasa. Od jačine eksplozije  bačena je na zid - ispričao je stric stradale žene Rešad Bešlagić, kojeg smo zatekli ispred oštećene kuće.

Policija je juče ujutro obavila uviđaj na licu mjesta zajedno sa inspektorom za protivpožarnu zaštitu i eksplozivne naprave.

- Uzrok požara znaće se nakon vještačenja. O slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Nastradala Edina je živjela sama i nije imala potomaka. Navodno je dva dana prije eksplozije ostala bez drva, pa je kuću zagrijavala grijalicom na plin.

- Ona je nekada ranije radila u prodavnici, svojevremeno je bila zaposlena i u picerijama, a u posljednje vrijeme je pravila jufke, prodavala ih i tako se izdržavala - ispričale su komšije.

Vatrogasci

Dobojski vatrogasci koji su ugasili požar rekli su da je vatra brzo ugašena, a da žena nije bila živa kada su stigli.

- Na lice mjesta došla su dva vatrogasna vozila, sa dvije ekipe, a požar je bio ugašen već oko 1.20 časova. Do šest ujutro jedna ekipa ostala je da dežura na licu mjesta, da slučajno vatra ne bi ponovo buknula - rekao je zamjenik starješine Vatrogasne jedinice Doboj Obrad Stanojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana