Zbog ubistva policajaca u Sarajevu saslušano i ispitano 49 osoba

Srna
Zbog ubistva policajaca u Sarajevu saslušano i ispitano 49 osoba

Sarajevo - Policija je do sada saslušala i ispitala 49 osoba u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva dvojice policajaca u Sarajevu, navodi se u zajedničkom saopštenju Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je saslušanje i ispitivanje obavljeno pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva, te da je većina kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.


Tokom prethodna dva dana izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

U akciju pronalaska počinilaca krivičnog djela ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića ukuljučene su gotovo sve policijske agencije, a asistenciju pruža i Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH.

"Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopštiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena", navodi se u zajedničkom saopštenju kantonalnog Tužilaštva i policije.

Automafijaši su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucali na policijski automobil i jednog policajca ubili na licu mjesta, a drugog teško ranili.

Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije.

Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate.

Ubijeni policajci će sutra biti sahranjeni.

Povodom njihovog ubistva u BiH je sutra Dan žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana