Умјеновић у бијегу покушао да прегази полицајца у бањалучком насељу Лауш

Сања Амиџић
Умјеновић у бијегу покушао да прегази полицајца у бањалучком насељу Лауш

Бањалука - Немања Умјеновић (25) из Бањалуке осумњичен је да је након што је полупао стаклени излог у кафићу на бензинској пумпи "Тиоил бенз" у бањалучком насељу Лауш аутомобилом покушао ударити полицајца који га је заустављао.

Истражиоци су дошли до нових детаља инцидента који се догодио у сриједу око три часа. Све је почело када је Умјеновић дошао у кафић и од конобара тражио десет лименки "ред була". Пошто је радно вријеме било при крају, конобар му није дао тражено пиће, након чега је младић почео да галами и лупа стакла у кафићу. Када је искалио бијес, Умјеновић је отишао из кафића, а случај је пријављен полицији.

- Полицијска патрола је уочила осумњиченог у аутомобилу и покушала да га заустави. Међутим, он је возилом кренуо на полицајца, који се бацио у страну и избјегао удар. Умјеновић је потом наставио да бјежи - објаснио је извор близак истрази.

Избјегавајући насилног Умјеновића, полицајац је задобио повреду, а помоћ му је указана у Универзитетском клиничком центру РС.

У Центру јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог, казали су да је послије покушаја да удари полицајца Умјеновић пронађен и ухапшен.

- Осумњичени је одбио алкотестирање и указивање медицинске помоћи. Након саслушања пуштен је да се брани са слободе. Против њега ће бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву због оштећења туђе ствари и спречавања службеног лица у вршењу дужности - казали су у бањалучкој полицији.

Умјеновић је одраније познат по извршењу кривичних дјела. Њега и Срђана Мацановића је 2010. године током туче ножем убо Винко Богојевић. Годину касније Умјеновић је поново освануо на новинским странама када је покушао да опљачка пословницу Хипо Алпе Адрија банке у Бањалуци, а у тој намјери спријечио га је радник обезбјеђења. Умјеновић је хапшен и због посједовања дроге.

Напад на полицију

Полицајци су често на мети напада, а недавно је у Сарајеву ухапшен Мирослав Пајић (28) након што је бјежећи украденим БМЊ-ом покушао да прегази полицајце који су га заустављали.

Пајић је у налету закачио полицајце и лакше их повриједио. Полиција је у самоодбрани пуцала на аутомобил, Пајић им је побјегао, али је убрзо ухваћен у другом дијелу града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана