Убици Панића пет година робије

Небојша Томашевић
Убици Панића пет година робије

Добој - Дарио Јекић (28) из Добоја осуђен је на пет година затвора у добојском Окружном суду због убиства Вање Панића (29).

Вијеће је Јекића осудило за убиство из нехата и тако промијенило квалификацију дјела из оптужнице. Јекић је био оптужен за убиство Панића, али је током доказног поступка утврђено да је пиштољ који је он држао случајно опалио док су се њих двојица тукли.

Јекић је Панића усмртио 14. септембра прошле године у међусобној тучи у Добоју око 5.40 часова на раскрсници улица Југ Богдана и Кнеза Лазара. Прије убиства Панић се потукао са Себастијаном Симићем, а тучу су унапријед договорили. На мјесто туче је стигао и Јекић и умијешао се у сукоб. Тада је дошло до нагуравања и међусобне туче њих тројице. Јекић је код себе имао пиштољ који је, како је током суђења утврђено, случајно опалио и погодио Панића у потиљак иза десног ува. Он је на мјесту преминуо. Послије пуцњаве сви актери су се разбјежали, а Јекић се затим након неког времена вратио на мјесто догађаја својим "мерцедесом". Тада је ставио Панићево тијело у возило и одвезао га у непознатом правцу и одбацио у мјесту Присаде код Добоја. Након тога је запалио аутомобил који је пронађен истог дана. Тијело убијеног Панића је пронађено након 15 дана интензивне потраге покрај макадамског пута у мјесту Присаде у шахту за сакупљање отпадних вода дубоком око два метра. Тијело се налазило у води дубокој око 50 центиметара и тада се није могло препознати о коме је ријеч. Тек је обдукцијом потврђено да је ријеч о Панићу и да је он усмрћен хицем у потиљак. Истрагом је утврђено да се са овим случајем може повезати Јекић, али се њему изгубио сваки траг, па је за њим расписана потјерница. Он је ухапшен након 34 дана бјекства, када је дошао у полицијску станицу у пратњи адвоката и сам се предао.

Јекић и Панић су познати полицији од раније по кривичним дјелима и служили су затворске казне. Панић је служио казну у затвору у Фочи због пљачке двије банке, а убијен је док је био на викенд допусту.

Јекић

Дарио Јекић је током 2010. године хапшен више пута због разних дјела.

Прво је приведен због сумње да је провалио у жупни уред католичке цркве и двије куће повратника на подручју Добоја. Тада се сумњичио и за пљачку двије бензинске пумпе.

Након тога хапшен је јер је 23. априла 2010. године претукао кардиолога Ненада Добријевића, тада запосленог у бањалучком Клиничком центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана