Ubica ljekara uhapšen poslije decenije bjekstva

N. T.
Ubica ljekara uhapšen poslije decenije bjekstva

ZVORNIK - Državljanin Srbije Radenko Radović (62) uhapšen je juče na graničnom prelazu Vardište na osnovu potjernice koja ga tereti za ubistvo fočanskog neuropsihijatra Dimitrija Cekića (71). Njega je privela Jedinica Granične policije Višegrad.

Iz Granične policije BiH, navodeći njegove inicijale, saopštili su da je Radović uhapšen kada je pokušao da uđe u BiH.

- Kontrolom je utvrđeno da je za R. R. Okružni sud u Istočnom Sarajevu raspisao potjernicu za ubistvo pa je on uhapšen. Ovaj državljanin Srbije biće predat nadležnom organu - saopšteno je iz Granične policije BiH ne navodeći detalje.

Cekić je nestao u martu 2006. godine u Foči i ubrzo nakon prijave njegovog nestanka uhapšen je Radović, koji je u policiji priznao da ga je ubio.

Prema njegovom iskazu, on je Cekića najprije onesvijestio kod mosta koji sa magistralnog puta Višegrad - Ustiprača vodi prema selu Kaoštice, a potom ga bacio u Drinsko jezero. Ronioci su uzaludno danima pretraživali jezero. Tijelo Cekića nikada nije pronađeno.

Šest mjeseci nakon zločina Radenko Radević je pušten iz pritvora zbog nedostatka dokaza za ubistvo koje je sam priznao, a kasnije povukao. Njemu bez leša ili nekog drugog dokaza nije bilo moguće suditi za ovo krivično djelo.

Ipak, Tužilaštvo u Trebinju je kasnije protiv Radovića podiglo optužnicu, koju je sud potvrdio. Nakon toga je predmet ustupljen Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. 

Ubijeni Dimitrije Cekić (71) bio je poznat i omiljeni ljekar kod svih stanovnika u Foči i okolini. Cijeli radni vijek proveo je fočanskoj bolnici. Živio je sam u stanu u Šantićevoj ulici u Foči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana