У Горњој Перућици код Шипова погинуо брат Змаја од Шипова

Небојша Томашевић
У Горњој Перућици код Шипова погинуо брат Змаја од Шипова

Шипово - Рајко Граховац, млађи брат Илије Граховца познатијег као Змај од Шипова, погинуо је у саобраћајној несрећи протеклог викенда. Он је био сувозач у "форд фијести" која је слетјела у провалију дубоку 200 метара у Горњој Перућици код Шипова.

Несрећа се догодила у ноћи између суботе и недјеље, а аутомобилом је управљао Станко Вранић који је том приликом лакше повријеђен.

Извор близак истрази је казао да је Вранић након несреће лутао шумом све до 12.20 часова у недјељу поподне.

- Тада је некако дошао у Полицијску станицу у Језеру и рекао да се десила несрећа. Одмах је екипа отишла на терен и пронашла мртвог Граховца. Утврђено је да се аутомобил  неколико пута преврнуо.  Возач и сувозач су испали из возила које је нажалост пало на Змајевог брата и усмртило га - казао је извор близак истрази.

Комшије породице Граховац испричали су да су Рајко и Станко у суботу увече аутомобилом отишли да обиђу стоку и да однесу пастирима храну.

- С обзиром на то да су сада васкршњи празници, Рајко је желио да почасти пастире. Нажалост када су се враћали десила се трагедија - рекла је једна комшиница настрадалог не желећи да се представи.

Казала је да је Рајко био поштењачина и веома добар човјек.

- С обзиром да је Илија негдје у Београду, Рајко је у посљедње вријеме живио сам с мајком и водио бригу о имању  - казала је наша саговорница.

Познаници и пријатељи Граховаца испричали су да је Рајко  био учесник минулог рата од првог до посљедњег дана.

- Био је велики спортиста, честит и поштен човјек мада у сјенци старијег брата Илије познатијег као Змај од Шипова. Рајко је био много снажнија и успјешнија личност, али је био скроман и није се медијски експонирао - испричали су њихови познаници.

Илија је одмах након сазнања о овој несрећи напустио ријалити шоу "Парови" и вратио се кући у Шипово.

- Илија је стигао из Београда. Сахрана покојног Рајка биће  у сриједу - казао је Илијин адвокат Душко Томић.

Иначе Илија и Рајко својевремено су били у свађи због које се водио судски спор у Основном суду у Мркоњић Граду. Овај спор недавно је завршен помирењем браће и пресудом према којој Змај од Шипова мора да плати 9.000 марака новчане казне или да иде у затвор због туче са братом Рајком и недозвољеног држања оружја. Истом пресудом Рајко је  осуђен  на условну казну затвора од четири мјесеца због наношење тјелесних повреда и оштећења туђе ствари.

Браћа Граховац осуђени су због међусобне туче из јуна и новембра  2011. године. У пресуди се наводи да су се њих двојица прво потукли 19. новембра 2011. године у улици Симе Шолаје у Шипову. Током те туче Илија је сјекиром неколико пута ударио брата. Рајко је у једном тренутку успио да Змају  отме сјекиру. Потом га је ударио и полупао његов аутомобил "голф 1".

Саобраћајке

Током васкршњих празника на подручју Требиња десиле су се четири несреће у којима је повријеђено 10 особа, а на подручју Приједора у судару возила повријеђена су два брата.

Из Центра јавне безбједности Требиње саопштено је да су у несрећама два лица задобила теже повреде, али нису у животној опасности. У ЦЈБ Приједор су казали да су браћа Ј. В. (54) и Д. В. (52) теже повријеђени у Свалама у суботу увече приликом судара "пежоа" у коме су били и комбија "мерцедес". Возач комбија Д. К. (30) из Костајнице је ухапшен је јер је био пијан. У крви је имао 1,80 промила алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана