Тројица привођена због пљачке поште у Врбањи

Н. Т.
Тројица привођена због пљачке поште у Врбањи

Бањалука - Далибор Ћ., Златан С. и Ермин Ф. привођени су због сумње да имају везе са пљачком пословнице "Пошта Српске" у улици Раде Радића у бањалучком насељу Врбања, али за ово разбојништво још нико није званично осумњичен, сазнаје "Глас Српске".

Пошта је опљачкана у петак послијеподне када је, како сазнајемо, украдено око 5.000 марака. Привођени тројац је након испитивања пуштен због недостатка доказа.

Пљачку је починио маскирани разбојник који је у канцеларије улетио сам и одмах у раднике за шалтером усмјерио пиштољ, тражећи новац. У страху за своју безбједност, радници су предали новац и разбојник је побегао према Челинцу. Према незваничним  информацијама, пљачкаша су сарадници чекали у близини поште у "голфу 4"  којим су сви побјегли.

- Током истраге одређени трагови указивали су на могуће пљачкаше, па су приведена три лица. Током испитивања и даље истраге није било доказа да су они то учинили. Истрага у овом случају се наставља, као и потрага за доказима који би привођене или нека друга лица могли да повежу са разбојништвом - казао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Бањалука, не наводећи детаље и колико новца је опљачкано, казали су да још трагају за пљачкашима пословнице "Пошта Српске" у Врбањи.

- Полиција предузима све потребне истражне мјере и радње с циљем расвјетљавања овог разбојништва. Више детаља за сада не можемо да кажемо - истакли су у полицији.

Ова пословница "Пошта Српске" пљачкана је и раније, а највише новца, око 74.000 КМ, узето је 2009. године, за шта је осуђен бивши полицајац Владимир Малић, с којим су у пљачки учествовала још два непозната лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана