Srednja Slatina kod Šamca: Životinje jele tijelo starice

Goran Obradović
Srednja Slatina kod Šamca: Životinje jele tijelo starice

Šamac - Beživotno tijelo Ljubice Gagulić (79) pronađeno je u njenoj kući u Srednjoj Slatini kod Šamca, a dio tijela su pojele životinje koje su živjele sa njom, potvrđeno je u policiji.

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći inicijale, da su tijelo starice u ponedjeljak pronašla dvojica komšija.

- Jedan od komšija je razbio prozor i ušli su u kuću gdje su na krevetu pronašli tijelo Gagulićeve. Pored tijela zatečene su i dvije kokoške, dvije mačke i dva pasa koji su izgrizli dio tijela - saopšteno je juče iz CJB Doboj.

Ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Šamac nije se mogao izjasniti o uzroku i vremenu smrti. O ovom događaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Jedan od mještana ispričao nam je da je starica živjela sama i da je bila slabije pokretna, a da je jedan čovjek iz susjednog sela često dolazio i donosio joj hranu.

- Kada je taj čovjek u ponedjeljak došao do njene kuće ona nije otvarala vrata, a u snijegu je vidio da nema tragova da je izašla iz kuće. Otišao je do komšije Pere Lučića i pozvao  ga da pođe sa njim da vide šta se desilo sa staricom - rekao je naš sagovornik.

On je dodao da su njih dvojica tada sreli i sveštenika i da su zajedno otišli do njene kuće.

Prema njegovim riječima oni su tada prišli kući i primijetili su kako starica leži na krevetu i oko nje su bile životinje.

- Potom su razbili prozor i ušli unutra. Kažu da je prizor bio užasan i da se u kući osjećao neprijatan miris, a da su mačke i psi bile oko nje - pojasnio je pomenuti mještanin.

On je dodao da su te životinje živjele sa njom u kući, koja je najvjerovatnije mrtva bila nekoliko dana, pa kako životinje nisu imale šta jesti krenule su da se hrane njenim tijelom.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana