Сексуално злостављао пасторку

Небојша Томашевић
Сексуално злостављао пасторку

Бањалука - Радован М. из Козарске Дубице осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест година затвора због сексуалног злостављања пасторке, која данас има двадесет година.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић. Послије изрицања пресуде вијеће је осуђеном продужило притвор, у којем се налази од августа 2014. године.

Према пресуди, он је своју пасторку злостављао дужи период, чак и у вријеме када је била малољетна. У пресуди је наведено да је пасторку злостављао од 2009. до августа 2014. године. Сексуално ју је злостављао два пута током 2009. године и једном у 2014. години.

Суд је приликом одмјеравања казне као олакшавајуће околности за оптуженог узео то што је добар домаћин, као и његову ранију неосуђиваност. Због осјетљивости случаја, суђење је било затворено за јавност па нису изношени детаљи.

Бранилац осуђеног Радована, адвокат Драгиња Аничић најавила је жалбу на пресуду, јер сматра да нема довољно доказа за ову казну.

Према незваничним информацијама из истраге, Радован је годинама сексуално злостављао и блудничио над својом пасторком, која је заостала у развоју.

- Жртва има одређених психичких проблема, а током истраге је била подвргнута детаљном љекарском прегледу. Утврђено је да је била жртва сексуалног насиља и да се није знала и могла бранити сама. Када је први пут напастована имала је око 15 година - објаснили су полицијски извори. Осуђени Радован ухапшен је у августу 2014. године.

Ово је друга пресуда због полног насиља у бањалучком Окружном суду у априлу ове године. Почетком априла Мирослав Б. из Приједора осуђен је на 19 година затвора због полног насиља и обљубе над својом кћерком. Злостављање је почео 2008. године када је дјевојчица имала 11 година, а престао је тек у августу 2014. године, када је и ухапшен. Он је шест година силовао своју кћерку, која сада има 18 година.

Отац

Бањалучанин Д. М. (38) осуђен је у јуну прошле године у бањалучком Окружном суду на 15 година затвора због полног насиља које је починио над својом осмогодишњом кћерком. Он је на ову казну осуђен у поновљеном поступку, јер је Врховни суд РС укинуо пресуду из октобра 2013. године, којом је био осуђен на 18 година затвора. Случај је тада враћен на ново суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана