Saslušanja zbog ubistva Senada Habibovića

G. O.
Saslušanja zbog ubistva Senada Habibovića

Tuzla - Tuzlanska policija je tokom nedjelje i ponedjeljka saslušala više osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa ubistvom tuzlanskog žestokog momka Senada Habibovića (28) zvanog Sena.

Habibović je ubijen u nedjelju oko jedan čas iza ponoći u sačekuši u ulici Armije RBiH u Tuzli, ispred zgrade u kojoj je živio. Izvor blizak istrazi ispričao je da je Habibović duže vrijeme dobio prijetnje da će biti ubijen od određenih osoba iz kriminalnog miljea, uglavnom iz Tuzle.

- Habibović je policiji prijavio prijetnje, ali i članovi porodice su poslije ubistva ispričali inspektorima da su mu određene osobe prijetile - rekao je naš izvor. On je pojasnio da je policija u protekla dva dana saslušala više osoba kako bi se utvrdila njihova moguća povezanost sa ubistvom, a provjeravani su i njihovi alibiji, ali za sada nema osumnjičenih za ubistvo.

- Sa mjesta ubistva izuzeti su određeni tragovi koji bi mogli pomoći policiji u pronalasku ubica, ali i mogućih organizatora - istakao je pomenuti izvor.

Obdukcijom je utvrđeno da je Habibović ubijen sa tri hica u vrat i grudni koš. On je ubijen u veoma isplaniranom ubistvu, jer su ubice znale gdje živi, kao i gdje svako veče parkira svoj automobil "golf 5". Habibović je odranije poznat policiji po brojnim teškim krivičnim djelima, više puta je osuđivan i trenutno je protiv njega podignuto više optužnica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana