Сарајево: Непокретна старица изгорјела у стану

Сања Амиџић
Сарајево: Непокретна старица изгорјела у стану

Сарајево - Непокретна старица Фатима Џиндо (80) из Сарајева јуче је изгорјела у пожару, који је избио у њеном стану у сарајевском насељу Алипашино поље.

Ватра је планула нешто прије осам часова у стамбеној згради у Босанској улици на броју 13.

Да се нешто у згради догађа примијетиле су комшије, видјевши да из стана Фатиме Џиндо кроз прозор куља густ црни дим. Одмах су позвали сарајевске ватрогасце и полицију, који су убрзо стигли на лице мјеста.

Пожар је локализован око 8.30 часова, а по уласку у стан пронађено је угљенисано тијело старице.

Шта је узрок овог пожара јуче нико од надлежних није могао са сигурношћу да каже. Према причама комшија, несрећна старица живјела је сама у стану и била је страствени пушач, због чега сумњају да је ватру изазвала неугашена цигарета. Како су испричали, у њеном стану и раније су избијали мањи пожари, управо због неугашених опушака.

У Тужилаштву Кантона Сарајево јуче су потврдили да се догодио пожар у којем је настрадала једна особа и да ће више информација бити познато наредних дана, док буде завршена истрага.

Да су старије особе честе жртве пожара говори и податак да се у септембру прошле године у пожару угушила Мулија Бичакчић (79). Њену кућу, у сарајевском насељу Ковачи, захватила је ватрена стихија након што је старица оставила упаљену цигарету. Ватра је тада уништила њену кућу и проширила се на двије сусједне куће.

Исте судбине била је и Милка Бањанин (64), која се угушила у пожару који је прије око годину избио у њеној соби у Дому пензионера у Источном Сарајеву. У овом пожару тада је повријеђена Перса Шкипина, која је, заједно са Бањаниновом, лежала у соби.

Ватра је наводно изазвана упаљачем, чији је пламен захватио постељину и душек на којем је лежала непокретна Бањанинова.

Спаљена кућа

Кућа Хасиба Халилагића из Изачића код Бихаћа изгорјела је протеклог викенда. Повријеђених није било.

Породица Халилагић, у којој је и троје дјеце, остала је без крова над главом. Главни проблем након избијања пожара био је што у то вријеме у Изачићу није било воде, због чега је гашење ватре било онемогућено. Шта је узрок пожара, биће познато након истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана