Саобраћајном полицајцу у Требињу запаљен ауто

nezavisne.com
Саобраћајном полицајцу у Требињу запаљен ауто

Требиње - Аутомобил опел астра, у власништву, како незванично сазнајемо, полицајца Едиса Пашића из Полицијске управе Требиње, плануо је рано јутрос у требињском насељу Хрупјела, на импровизованом паркингу у близини куће у којој живи као подстанар.

Возило је непознато лице, или више њих, намјерно запалило, јер је, након извршеног увиђаја, у Полицијској управи Требиње потврђено да ће непознатом починиоцу бити документовано кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.

“Полицијска станица Требиње је у ноћи између 26. и 27. јуна запримила пријаву да је у току пожар на једном аутомобилу, након чега су припадници ове станице одмах изашли на лице мјеста”, кажу у Полицијској управи Требиње.

Полиција је о пожару обавијестила требињске ватрогасце, који су око 4.20 отишли на терен са једним ватрогасним возилом, али је ауто већ поприлично била захватила ватра коју су убрзо угасили.

Пожар је прилично оштетио возило са предње стране, гдје је на десној страни поломљена и шофершајбна, док је на лијевој страни ватра буквално истопила предњу пластику и лијеву предњу гуму.

Комшије и пролазници мало познају Пашића, који је, како кажу, овдје подстанар са супругом, али га знају као повученог и пристојног младића. Са Пашићем нисмо успјели да ступимо у контакт како бисмо чули да ли му је можда неко пријетио или евентуално нагађа мотиве за ово недјело.

“Он ради као саобраћајни полицајац и једино због чега се могао замјерити јесте можда нека казна из кршења саобраћајних прописа, али то није вриједно никакве освете, а камоли да се момку уради оваква пакост и нанесе оволика штета”, казао је један пролазник за “Независне”.

Поред Пашићевог аутомобила, срећом, није било других возила нити објеката на које би се могла пренијети ватра и проузроковати друга оштећења, а ни сува трава нити стабло липе које је било у близини нису планули, па се пожар није раширио.

Паљевине аутомобила су у Требињу прије неколико година биле учестала појава која се радила из осветољубивости, па су се чак и аутомобили дизали у ваздух, али је полиција успјела сузбити ову појаву проналазећи и кажњавајући починиоце.

Ова паљевина је прва забиљежена у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана