Разбијена мрежа дилера и зеленаша

Небојша Томашевић
Разбијена мрежа дилера и зеленаша

Приједор, бијељина - Бијељинска и приједорска полиција јуче су у одвојеним акцијама "Премијум" и "Кондор 1" ухапсиле 18 шверцера дроге те заплијениле више од пола килограма хероина и оружје.

У акцији бијељинске полиције ухапшено је 12, док је приједорска ухапсила шест особа.

Према незваничним информацијама, у акцији "Премијум" бијељинске полиције ухапшени су: Славиша Милинковић звани Бизни, Драган Марковић, Велибор Марковић, Синиша Перић, Данијел Перић, Милосав Радовић и Бојан Божић из Бијељине, те Аднан Аличић из Тузле, Срђан Кузман и Горан Живановић из Братунца као и још двије особе из Сребренице чији идентитет није саопштен и које би могле постати свједоци. Осим за трговину дрогом, њих терете и за зеленаштво, изнуде, трговину оружјем и недозвољену трговину.

Из ЦЈБ Бијељина је саопштено да је полиција у оквиру акције претресла 12 локација у Бијељини, Сребреници, Братунцу и Тузли.

- Заплијењено је пола килограма хероина, одређена количина оружја, већа количина новца, медицинске дроге, те предмети који упућују на то да су осумњичени починили и зеленаштво - наводи се у саопштењу ЦЈБ Бијељина.

Додали су да је хероин заплијењен на подручју Тузле гдје је пронађена и одређена количина опојне дроге амфетамин - спид и вага за прецизно мјерење.

Извор близак истрази рекао је да су у оквиру акције "Премијум" код појединих осумњичених пронађени роковници са списковима особа које им дугују новац.

- У њима су наведена имена дужника те колико су позајмили новца, као и колико морају да га врате уз енормно високе камате. Постоје и индиције да су оружјем, које је код њих пронађено, застрашивали дужнике, али чинили и друга кривична дјела - казао је извор близак истрази. Додао је да је хероин пронађен код Аличића, који је и раније хапшен.

Приједорска полиција акцију "Кондор 1" спровела је с циљем хапшења уличних продаваца дроге на подручју Приједора. Након хапшења шесторице осумњичених бањалучко Окружно тужилаштво предложило је једномјесечни притвор за Жељка Ковачевића (35) и Михајла Ступара (41) из Приједора те Ранка Николића (42) из Козарске Дубице. Осим њих ухапшен је и Един Килић (40) из Приједора који је пуштен да се брани са слободе, а осумњичен је за шверц наркотика. Полиција је привела и пустила Сашу Личанина (31) и Мухамеда Сеферовића (39) из Приједора који ће бити свједоци у овом предмету. Акција "Кондор" је спроведена од 25. до 27. јануара, а приликом хапшења претресено је 10 локација на подручју Приједора и заплијењене су одређене количине марихуане, хероина, спида и оружја. Овом акцијом обухваћена је још једна особа, а извор близак истрази је рекао да њега сумњиче да је један од организатора уличног шверца дроге.

Из ЦЈБ Приједор је саопштено да су хапшењима претходиле вишемјесечне припреме с циљем прикупљања информација о уличној трговини дрогом и других доказа.

- Осим дроге и оружја, пронађене су дигиталне ваге, средства за паковање дроге, неколико мобилних телефона и СИМ картице - наводи се у саопштењу ЦЈБ Приједор.

Већина осумњичених који су ухапшени у овим акцијама има подебели полицијски досије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана