Расвијетљене крађе и паљевине на подручју Бањалуке и Прњавора

Срна
Расвијетљене крађе и паљевине на подручју Бањалуке и Прњавора

Бањалука - Бањалучка полиција расвијетлила је више кривичних дјела тешке крађе и крађе почињене на подручју Бањалуке, те паљевине почињене на подручју Прњавора у којима је причињена материјална штета од 15.000 КМ.

Полиција је идентификовала лице чији су иницијали Д.О. из Бањалуке, осумњичено да је у петак, 1. фебруара, починило тешку крађу у кући у мјесту Пискавица, одакле је украло новац.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је дио новца пронађен и враћен власнику.

У саопштењу се наводи да су полицајци идентификовали и лице чији су иницијали И.П. из Бањалуке због сумње да је у суботу, 2. фебруара, починило крађу јер је искористило непажњу власника и из дворишта породичне куће у мјесту Барловци украло металне предмете, погодне за даљу препродају.

Лице чији су иницијали С.Ђ. из Прњавора осумњичено је да је током 2018. године до суботе, 2. фебруара, починило укупно пет кривичних дјела, од којих двије тешке крађе и три паљевине на подручју Прњавора.

“Лице је осумњичено да је насилно ушло у угоститељски објекат у Горњим Палачковцима и запалило га, а запалило је и дрва која су била у непосредној близини викендице”, наводе из полиције.

Лице С.Ђ. осумњичено је и да је запалило помоћни објекат у мјесту Горњи Палачковци, као и да је насилно ушло у још један помоћни објекат у истом мјесту одакле је украло алат.

Из полиције наводе да је наведеним радњама лице С.Ђ. причинило материјалну штету од 10.000 КМ.

Након комплетирања предмета, против осумњичених надлежном тужилаштву ће бити достављен извјештај за наведена кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана