Радника усмртила цијев камиона мјешалице

Горан Обрадовић
Радника усмртила цијев камиона мјешалице

Високо - Адмир Дервић (33) из Високог погинуо је на градилишту у насељу Горње Росуље у Високом, потврђено је у полицији.

Дервић је радио у фирми “Фазум градња” из Илијаша, а радили су на изградњи стамбене зграде за фирму “ИГМ” из Високог.

Несрећа се десила у четвртак око 16.55 часова током изливања бетона из камиона мјешалице. Дервића је тада у главу ударила цијев којом се из камиона излива бетон, а која је била под притиском од пет атмосфера.

У предузећу “Фазум градња” само су потврдили да је настрадао њихов радник, али нису били расположени да дају било какве информације о несрећи.

Радне колеге Дервића имали су само ријечи хвале за њега. Кажу да је био веома вриједан радник и добар пријатељ.

- Дуже времена радио је у овом предузећу и био је веома вриједан и никада му није било тешко било шта радити. Увијек би осталим колегама прискакао у помоћ кад год је требало. Не знам како се тачно догодила ова несрећа, али смо сви остали у шоку када смо чули - испричао је један од Дервићевих радних колега. Он је додао да је иза Дервића остала супруга и двоје малољетне дјеце и да је захваљујући овом послу, прехрањивао породицу.

- Надам се да ће наша фирма или општина помоћи његовој супрузи да школује дјецу и да се запосли - истакао је наш саговорник.

У МУП Зеничко-добојског кантона рекли су да су их љекари из Хитне помоћи обавијестили о несрећи и да је у Дом здравља у четвртак око 17.15 часова довезен мртав радник.

- До повређивања радника је дошло на градилишту 20 минута раније. Он је од тешких повреда преминуо приликом транспорта у Дом здравља - истакли су у полицији.

Осим полиције, увиђају је присуствовао и дежурни тужилац који је наредио да буде обављена обдукција тијела настрадалог, као и урађена сва потребна вјештачења. Наређено је и да на лице мјеста изађе и инспектор рада како би било утврђено да ли су биле испоштоване све мјере заштите на раду и ко је одговаран за несрећу.

Несреће

 

Скела

Двојица радника предузећа “Фамус градња 3” Енес Халиловић и Разим Халиловић погинули су крајем јануара ове године када се на њих обрушила скела на једном објекту који су градили у Сарајеву.

Осим њих, један радник је том приликом задобио тешке повреде, а због ове несреће привођен је и директор овог предузећа.

 

 

Ћумур

Четири особе које су нелегално скупљале угаљ на Површинском копу Дубраве рудника угља “Крека” из Тузле погинуле су средином фебруара када се на њих обрушила већа количина земље.

У овој тешкој несрећи погинули су Адел Шехић, Алем Дедић, Ариф Алибашић и Елдин Херић, сви из Тузле, када је на њих док су крали ћумур пало око пет хиљада кубика земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана