Radnica škole u Nevesinju ukrala novac za liječenje djece

Nevena Bunić
Radnica škole u Nevesinju ukrala novac za liječenje djece

Nevesinje - Bivša administrativna radnica u Osnovnoj školi "Risto Proroković" u Nevesinju Nikolija T. (28) osumnjičena je da je pronevjerila 5.500 maraka koje su skupljene u humanitarnim akcijama u ovoj obrazovnoj ustanovi, saznaje "Glas Srpske".

Prijavu protiv bivše radnice ove škole policija je dobila u septembru, a pretpostavlja se da je Nikolija duže vrijeme krala novac koji je bio namijenjen liječenju djece i mladih, te za siromašne.

Prema nezvaničnim informacijama, novac koji je u nekoliko navrata prikupljan u školi bio je namijenjen djeci Kosova, djevojčici Sofiji Mićević iz Banjaluke koja je bolovala od leukemije, kao i Bilećanki Kristini Batinić koja je imala Vilsonovu bolest. U međuvremenu, mala Sofija i Kristina su preminule.

- Dio prikupljenog novca je trebalo da bude uplaćen i za liječenje mladića Vanje Pejakovića (18) iz Kotor Varoša koji je teško povrijeđen na ekskurziji u Italiji, kao i za Snježanu Puhalo (24) iz Kalinovika koja boluje od ciroze jetre - rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Trebinje rekli su, navodeći inicijale, da su protiv Nikolije T. podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

- N. T. sumnjičimo da je kao administrativno-finansijski radnik jedne ustanove prisvojila 5.500 KM koje su bile sakupljene u humanitarne svrhe. Sumnjičimo je za pronevjeru - rekla je portparolka Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić.

U Osnovnoj školi "Risto Proroković" rekli su da prijavljena Nikolija T. više nije zaposlena u ovoj obrazovnoj ustanovi, ali nisu željeli da daju više informacija.

- Na policiji i tužilaštvu je da sprovedu istragu i utvrde sve činjenice. Ne želimo da ometamo njihov rad - kratko su rekli u školi.

Privredni kriminal

Policijska uprava Trebinje je za 11 mjeseci ove godine evidentirala 50 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

- Ova vrsta kriminaliteta povećana je za 138 odsto u odnosu na isti period lani. Nadležnim tužilaštvima dostavili smo 49 izvještaja protiv 69 lica zbog ove vrste krivičnih djela - naveli su u Policijskoj upravi Trebinje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana