Продавац погинуо на путу до пијаце

Небојша Томашевић
Продавац погинуо на путу до пијаце

Бањалука - Небојша Балабан (71) из Сефероваца код Градишке и Изета Мерџановић (62) из Градачца погинули су у одвојеним саобраћајним несрећама, које су се десиле за викенд у Маховљанима код Лакташа и Коровима код Српца.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да је Балабан настрадао јуче око четири часа када се возећи комби "ситроен" сударио с камионом "ман" и "голфом". Супруга и кћерка настрадалог Балабана, које су, како сазнајемо, биле у комбију, нису задобиле озбиљније повреде. Без повреда су прошли и возач "мана" Орман Елмир из Фојнице и "голфа" Дарко Поповић (46) из Градишке. Незванично сазнајемо да је до несреће дошло када је "голф" закачио комби, чији је возач тада изгубио контролу и ударио у камион. Од силине удара лијева страна комбија је откинута.

- "Голф" и камион су ишли из Бањалуке према Градишци, док је комби ишао из супротног смјера. Возач камиона је испричао да је "голф" возио испред њега и да је "плесао" по путу. Доласком до пумпе у Маховљанима "голф" је закачио комби и дошло је до судара у којем је комби ударио у камион својом лијевом страном - казао је један мјештанин Маховљана не желећи да му помињемо име.

Он је испричао да је комби превозио паприке и друго поврће и воће на пијацу те да се након удара све расуло по путу.

- Камион је покушао да избјегне несрећу, али није успио. Возач комбија је брзо подлегао, а његова супруга и кћерка су успјеле да изађу из возила без озбиљнијих повреда - казао је очевидац.

Изета Мерџановић погинула је у суботу око 20 часова у судару "опел зафире", у којој је била сувозач, и трактора ИМТ. Несрећа се десила у Коровима код Српца, а "опелом" је управљао Фахир Мерџановић (63) из Градачца, док је за воланом трактора био Теодор Кнежевић (72) из Кобаша код Српца. Из полиције и тужилаштва није саопштено да ли су они повријеђени. У бањалучком Окружном тужилаштву казали су да је дежурни тужилац Биљана Марковић у обје несреће наредила истрагу и вјештачења трагова ради утврђивања узрока несрећа и наложила обдукцију тијела погинулих.

Пијани возач

Возач "мерцедеса" Х. И. (45) тешко је повријеђен у судару с "аудијем" у мјесту Јасика код Бихаћа. Двоје путника из "аудија" лакше је повријеђено, а алкотестирањем возача утврђено је да је био пијан.

- Против Х. И. ће Тужилаштву Унско-санског кантона бити поднесен извјештај због угрожавања јавног саобраћаја усљед омамљености - казала је портпаролка МУП-а УСК Снежана Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана