Prijeteći puškom ukrali dva automobila

G. O.
Prijeteći puškom ukrali dva automobila

Sarajevo - Policija traga za organizovanom kriminalnom grupom koja je u dva navrata uz prijetnju oružjem ukrala dva skupocjena automobila sa parkinga u ulici Kasima Prohića u sarajevskom naselju Dobrinja.

Razbojnici su u noći između 21. i 22. avgusta došli do pomenutog parkinga i uz prijetnju puškom portiru i ljudima koji su se tu zatekli oteli skupocjeni BMW. Na sličan način lopovi su u noći između 16. i 17. avgusta, poslije prijetnje puškom portiru, odvezli "audi A6" sa pomenutog parkinga.

Stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja kažu da žive u strahu od sljedeće akcije grupe kriminalaca. Prilikom posljednjeg razbojništva na parkingu se zateklo nekoliko stanovnika, koje su naoružani razbojnici primorali da legnu na tlo dok oni ne "obave posao".

- Već drugu noć u ovoj sedmici ekipa sa puškama i pancirima došla je na parking ispred zgrade u ulici Kasima Prohića. U četvrtak uveče su prišli portiru te uz prijetnju puškom natjerali ga da legne na pod i oteli mu mobilni telefon - ispričao je jedan od očevidaca.

On je dodao da je na parkingu bilo nekoliko porodica koje su oni natjerali da legnu na tlo, a zatim su izabrali automobil koji će ukrasti.

Nakon što su sjeli u automobil, pobjegli su Lukavičkim putem prema RS.

Sarajevska policija je o ovoj krađi obavijestila kolege iz RS i zajedno rade na pronalasku kradljivaca.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je da policija radi na rasvjetljavanju krađa automobila.

On je dodao da je u pitanju organizovani kriminal i da bi i druge policijske agencije trebalo bi da budu uključene u potragu za kradljivcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana