Prevario Tehnosint za 230.000 maraka

Goran Obradović
Prevario Tehnosint za 230.000 maraka

Banjaluka - Protiv Esada Hadžiabdića (69) iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je prilikom prodaje zemljišta u banjalučkom naselju Starčevica prevario vlasnika firme "Tehnosint" Jovana Todorovića za 230.000 maraka.

Hadžiabdić je osumnjičen da je 2. maja prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji nekretnina sa Todorovićem, notaru priložio falsifikovanu punomoć svojih brata i tri sestre koji su suvlasnici zemlje.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Hadžiabdić tada falsifikovao potpise pokojnog brata Nedžada Hadžiabdića i sestara Raseme Jamak, Mehridžane Begović i Sahtene Cogo.

- On je pomoću falsifikovane punomoći naveo Todorovića da s njim zaključi ugovor o kupoprodaji i da na njegov račun uplati 1.150.000 maraka - istakao je naš izvor.

Pojasnio je da kada su suvlasnici zemlje saznali da je Hadžiabdić sklopio ugovor koristeći njihove falsifikovane potpise, pokrenuli su parnični postupak pred Osnovnim sudom u Banjaluci za utvrđivanje ništavosti ugovora.

Poslije ovoga Todorović je suvlasnicima isplatio još 230.000 maraka, za koliko mu je nanesena šteta.

Protiv Esada Hadžiabdića policija je i krajem marta prošle godine podnijela izvještaj zbog sumnje da je za 600.000 maraka oštetio svoje sestre i djecu pokojnog brata.

 

Opširnije o ovoj temi pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana