Поручнику ОС БиХ позлило прије погибије?

Горан Обрадовић
Поручнику ОС БиХ позлило прије погибије?

УСОРА, БАЊАЛУКА - Горан Мишковић (43) из села Росуља код Јелаха је погинуо, а неколико особа је задобило повреде у три саобраћајне несреће које су догодиле у четвртак увече на подручју Усоре и Бањалуке, потврђено је у полицији.

Мишковић, који је иначе поручник у Оружаним снагама БиХ, живот је изгубио у четвртак око 18.30 часова у мјесту Жабљак код Усоре.

Према незваничним информацијама, он се те вечери враћао кући са посла и прије саме несреће свратио је у оближњи киоск да купи новине и жвакаће гуме. Потом је кренуо и недалеко од киоска изгубио је контролу над возилом, сударио се са два камиона, која су га одбацила у канал поред пута.

Мјештани Жабљака, који су видјели трагедију, испричали су да сумњају да је Мишковићу позлило прије несреће, јер није возио великом брзином, али је кобно било то што је отишао у супротну траку и није ни покушао да возило врати у прави смјер. То су потврдили и возачи камиона.

- Из правца Теслића ишла је колона од три камиона, Мишковић је прешао у лијеву траку и окренуо се, те задњим блатобраном ударио у први камион. Потом се поново окренуо на саобраћајници. Други камион из колоне, да би избјегао несрећу, скренуо је са пута, срушио уличну расвјету и забио се у кућу - рекао је један од мјештана и појаснио да возач камиона није том приликом повријеђен.

Међутим, трећи камион у колони био је кобан за Мишковића. Поручник се својим возилом забио директно у теретњак, који га је одбацио у канал поред пута. Према ријечима нашег саговорника, иза Мишковића су остали малољетно дијете и супруга.

Исто вече и у Бањалуци су се догодиле двије саобраћајне несреће и то у улици Мањачких устаника у насељу Српске топлице те у Лазареву.

У Српским топлицама су се сударили "пежо", којим је управљао Ђорђе Васиљевић (28) и комби, за чијим воланом се налазио Симеун Михајловић. Том приликом лакше повреде је задобио возач "пежоа" и Михајловићева кћерка Дајана (20), која је сједила са њим као сувозач. Послије несреће неколико часова био је обустављен саобраћај због увиђаја.

У бањалучком насељу Лазарево у несрећи су учествовали "голф 2" и "пасат".

Према изјавама очевидаца, возач "голфа 2" је, ни крив ни дужан, извукао дебљи крај у јурњави између "пасата" и "мерцедеса", чији је возач, наводно, побјегао са мјеста несреће. Према причама мјештана, "мерцедес" и "пасат" су се тркали и, на срећу, није било већих посљедица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана