Pojedini dileri uhapšenih u akciji Piramida priznali krivicu

N. T.
Pojedini dileri uhapšenih u akciji Piramida priznali krivicu

Banjaluka - Nekoliko dilera od 18 uhapšenih u akciji "Piramida" zbog ulične prodaje droge, tokom ispitivanja u policiji priznali su krivicu, saznaje "Glas Srpske".

Nakon ispitivanja 17 osumnjičenih je predato u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva, dok je na slobodu pušten Nedeljko Šućur (47).

Iz Tužilaštva je saopšteno da su njima uz izvještaj predati: Muhamed Halilović (39), Dragan Stanišić (33), Milan Pičulin (34), Dragan Maksimović (38), Tihomir Novaković (42), Miloš Dulić (36), Vedran Žolja (33), Julija Halupa (24), Dalibor Mačak (36) iz Banjaluke, Dragomir Živković (46), Dalibor Živković (26) i Branko Milivojša (55) iz Prijedora, Ognjen Kokić (35) i Nebojša Janjić (44) iz Istočnog Sarajeva, Zoran Šavija (59) iz Visokog te Nedžad Bašić (35) i Edin Behremović (48) iz Sanskog Mosta. Policija ih tereti za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

- Osumnjičeni su proteklih šest mjeseci nabavljali kokain, heroin, marihuanu i spid na području Sarajeva i Sanskog Mosta, te ih preprodavali na području Banjaluke. Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti da li će i za koga predložiti pritvor - saopšteno je juče iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Akcija "Piramida" počela je u aprilu prošle godine, a osumnjičenima su lisice na ruke stavljene u utorak. Tokom ove akcije policija je pretresla 23 lokacije na području Banjaluke, Sanskog Mosta i zaplijenjeno je više od 1,5 kilograma razne droge. Direktor Policije RS Darko Ćulum kazao je da je tokom pretresa policija oduzela 23 grama kokaina, 95 heroina, 1,425 kilograma marihuane i 32 grama spida. Načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS Darko Ilić istakao je da je akcija "Piramida" počela u aprilu i da je cilj bio razbijanje ulične prodaje narkotika.

Predložen pritvor za uhapšene

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je danas pritvor za 17 lica koja su uhapšena u akciji "Piramida", a osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saopšteno je iz tužilaštva.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike te zbog postojanja naročitih okolnosti, koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda odnosno uznemirenosti javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana