Palo 16 dilera droge

Agencije
Palo 16 dilera droge

Sarajevo - Pripadnici Federalne uprave policije u akciji "Most" uhapsili su 16 osoba i zaplijenili veću količinu droge i oružja, a za pet osumnjičenih biće zatražen jednomjesečni pritvor.

Uhapšeni su A. R, A. Dž, H. Dž, Dž. H, J. G, E. G, M. B, A. J, E. D, F. O, A. M, S. A, A. B, S. N, A. N. i A. C. Oni se terete da su na području Kantona Sarajevo nabavljali i prodavali različite vrste droge i nezakonito držali veću količinu oružja.

Prema nepotvrđenim informacijama oni su prodaju droge dogovarali telefonom, a na dogovorena mjesta odvozili motociklima i vozilima.

Pretresom više lokacija u Sarajevu i Goraždu policija je zaplijenila 25 kilograma droge, dvije automatske puške, tri pištolja, municiju, tri vojna eksplozivna sredstva, palice, noževe, boksere i veću sumu novca evra za koju se sumnja da je pribavljena prodajom droge. 

Rukovodilac akcije Mirko Kuprešaković rekao je juče na pres-konferenciji da je u okviru akcije "Most" do juče saslušano više od 20 osoba.

- Sve osobe nakon aktivnosti FUP-a i lišavanja slobode uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće predati u dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu - kazao je Kuprešaković. Dodao je da pronađena droga bila namijenjena za tržište BiH.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" akcija "Most" nije završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana