Pacijent zapaljen u krevetu?

S. A.
Pacijent zapaljen u krevetu?

Travnik - Policija istražuje kako je došlo do požara u travničkoj bolnici u kojem je teško povrijeđen pacijent Odjeljenja za neurologiju i psihijatriju Gabrijel Trbara (33) iz Novog Travnika.

- Policija preduzima istražne radnje kako bi bilo utvrđeno eventualno postojanje krivičnog djela počinjenog od strane osoblja bolnice, pacijenata ili treće osobe. O ovom događaju obaviješteno je tužilaštvo - rekli su u policiji.

O požaru, koji se dogodio prošle sedmice u noći između utorka i srijede, u javnost su dospjele dvije verzije događaja. Prema prijavi iz bolnice, Trbara se kobne noći sam zapalio u bolničkom krevetu dok porodica tvrdi da je to bilo nemoguće i da je mladića neko zapalio.

Otac mladića Ilija Trbara izjavio je juče za "Glas Srpske" da je njegov sin kobne noći bio vezan kaiševima za krevet i nije postojala mogućnost da se sam zapali.

- Pacijente pregledaju da li kod sebe imaju opasne predmete, tako da on nije ni mogao imati upaljač. Kada je izbio požar sa Gabrijelom u sobi je bilo još pacijenata. On je jaukao, ali niko od dežurnih to nije čuo - kazao je Trbara. Dodao je da je vatra zahvatila od 40 do 50 odsto tijela mladića.

- Izgorjele su mu ruke i grudni koš, a vatra je uništila i posteljinu. Sin je nakon toga prevezen u sarajevsku bolnicu i nalazi se u komi - rekao je Ilija i pojasnio da je Gabrijel već imao operaciju i da mu je odstranjena desna šaka, a pitanje je da li će biti sačuvana kompletna lijeva ruka. Prema njegovim riječima, neko je pokušao da zataška slučaj, jer dan poslije požara u bolnici nije bilo tragova.

- Policija i tužilaštvo o tome nisu bili obaviješteni tako da nisu smjeli uklanjati tragove. Sve sam prijavio nadležnima - kazao je Trbara.

U travničkoj bolnici juče su rekli da je do požara došlo iz još neutvrđenih okolnosti i da su povrijeđeni jedan pacijent, kao i radnik njihove zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana