Оптужени у предмету “Трезор”: Рељићева ми хода око куће

nezavisne.com
Оптужени у предмету “Трезор”: Рељићева ми хода око куће

Бањалука - Оксана Рељић хода око моје куће и тако покушава да ме испровоцира. То сам видио на надзорним камерама, рекао је у петак у бањалучком Окружном суду Милош Мрђан (42), оптужени у предмету “Трезор”, у склопу којег се њему и још шесторици мушкараца суди за серију пљачки.

Он је то изјавио након што је у судници отворено питање о томе гдје се налази Рељићева, пошто се не одазива на позиве за свједочење. Рељићева је, иначе, бивша супруга Милана Рељића, свједока покајника против оптужених у овом предмету.

Мрђан је казао да је Оксана Рељић у Бањалуци, након што је републичка тужитељка Живана Бајић рекла да ће предложити да се чита њен исказ ако се не појави на сљедећем рочишту, јер је недоступна.

У овом случају, осим Мрђана, оптужени су и Синиша Страживук (49), Јовица Караћ (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40) те Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29).

Седморку терете да су као група починили више разбојништава у којима је украдено близу два милиона марака.

Тужилаштво је у овом случају у петак саслушало радницу на шалтеру, свједока пљачке Раиффеисен банке, из које је у јулу 6. јула 2009. године украдено 33.468 КМ.

“Тог дана радила сам у банци на шалтеру и изненада се испред банке зауставио ауто из којег су изашла три маскирана лица. Кад су ушли у банку рекли су: 'Пљачка, лези доље'. Један је прескочио за пулт и покупио новац, који су стрпали у торбу. При изласку он је рекао колегиници: 'Волим те, лутко'“, испричала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана