Optuženi u predmetu “Trezor”: Reljićeva mi hoda oko kuće

nezavisne.com
Optuženi u predmetu “Trezor”: Reljićeva mi hoda oko kuće

Banjaluka - Oksana Reljić hoda oko moje kuće i tako pokušava da me isprovocira. To sam vidio na nadzornim kamerama, rekao je u petak u banjalučkom Okružnom sudu Miloš Mrđan (42), optuženi u predmetu “Trezor”, u sklopu kojeg se njemu i još šestorici muškaraca sudi za seriju pljački.

On je to izjavio nakon što je u sudnici otvoreno pitanje o tome gdje se nalazi Reljićeva, pošto se ne odaziva na pozive za svjedočenje. Reljićeva je, inače, bivša supruga Milana Reljića, svjedoka pokajnika protiv optuženih u ovom predmetu.

Mrđan je kazao da je Oksana Reljić u Banjaluci, nakon što je republička tužiteljka Živana Bajić rekla da će predložiti da se čita njen iskaz ako se ne pojavi na sljedećem ročištu, jer je nedostupna.

U ovom slučaju, osim Mrđana, optuženi su i Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40) te Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Sedmorku terete da su kao grupa počinili više razbojništava u kojima je ukradeno blizu dva miliona maraka.

Tužilaštvo je u ovom slučaju u petak saslušalo radnicu na šalteru, svjedoka pljačke Raiffeisen banke, iz koje je u julu 6. jula 2009. godine ukradeno 33.468 KM.

“Tog dana radila sam u banci na šalteru i iznenada se ispred banke zaustavio auto iz kojeg su izašla tri maskirana lica. Kad su ušli u banku rekli su: 'Pljačka, lezi dolje'. Jedan je preskočio za pult i pokupio novac, koji su strpali u torbu. Pri izlasku on je rekao koleginici: 'Volim te, lutko'“, ispričala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana