Оптужени Мацура пријетио да ће се разнијети у Зимзограду са 150 кг експлозива

nezavisne.com
Оптужени Мацура пријетио да ће се разнијети у Зимзограду са 150 кг експлозива

Бањалука - Милан Мацура (33) из Бањалуке, који је оптужен је да је пријетио да ће се опасати експлозивом и разнијети у "Зимзограду" на бањалучком Тргу Крајине, у пријетећој поруци, постављеној на Инстаграм профил "Зимзограда", навео је да би волио да се његов натпис схвати јако озбиљно.

Пише то у оптужници против њега, а која је у посједу "Независних".

"Цијеним да би све добротворне организације на овим просторима које се баве увозом Ц4 експлозива, нафте, бомби, минобацача, калашњикова и тако даље, а није да их нема, имали корист од сљедећег... Одговорно тврдим да сам првокласан материјал за самоубицу и вољан сам да то покажем на примјеру 'Зимзограда'", навео је Мацура.

Он је додао да без проблема може натоварити на себе "150 килограма Ц4, без да ико посумња", те да га, када постигне потребно убрзање - нико не зауставља. 

"Вјерујем да са том количином могу обухватити пречник Брко - Роyал Плаза, умро сам пресретан. А зашто то радим?! Ријечима пјесника: моја жртва је мала у односу на добробит народа. Захваљиваћете ми за цца 20 година. Ослободићу вас погани, смрдљивих кобасица, разријеђеног пива, вина и ракија, примитивизма бањалучких газда, дрољетина и свих осталих пиз......", навео је Мацура.

По њему ће се, додао је, звати школе, установе, јавна добра. 

"Дјеци ћете давати моја имена и тјерати их да дижу сиров челик. О мени ће се учити, причати бајке", навео је Мацура у својој поруци коју је написао 8. децембра 2016. године у Бањалуци.

Против њега је оптужницу, која га терети за тероризам, подигло Републичко јавно тужилаштво, а потом ју је потврдио судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци. 

Конкретно, оптужница га терети да је 8. децембра 2016. године пријетио терористичким чином, односно да ће ставити на себе већу количину експлозива и активирати га на "Зимзограду" и тако убити више лица, те изазвати велику штету на инфраструктури.

У оптужници пише да је то учинио с циљем озбиљног застрашивања грађана, незадовољан политичким, економским и друштвеним уређењем РС, величајући себе као хероја у борби против ствари којим је незадовољан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана