Novi detalji pljačke kod Modriče: Opljačkali poznanicu da bi izmirili dugove

Nebojša Tomašević
Novi detalji pljačke kod Modriče: Opljačkali poznanicu da bi izmirili dugove

Doboj - Goran N. iz Vukosavlja i Jovo K. iz Modriče dio od oko 20.000 maraka koje su oteli iz kuće poznanice P. F. u jednom modričkom selu potrošili su da izmire svoje ranije dugove.

Ovaj dvojac pljačku je počinio 23. oktobra u jutarnjim časovima, a prema policijskom izvještaju, oni su se vozilom dovezli pred kuću P. F.

Nezvanično saznajemo da je iz vozila izašao Goran, maskirao se i ušao u kuću žrtve koju odranije poznaje, dok ga je ispred čekao Jovo u automobilu, kako bi mogli što prije da pobjegnu. Žrtva razbojnika P. F. u vrijeme napada u kući je bila sama s bebom, koja ima oko godinu.

- Po ulasku u kuću G. N. je savladao P. F. i uz prijetnju da će nauditi njenom djetetu iz kuće ukrao torbicu sa novcem. Nakon toga je zajedno sa J. K. pobjegao vozilom u nepoznatom pravcu - saopšteno je juče iz dobojske policije, ne navodeći druge detalje i identitet osumnjičenih.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Goran napadnutoj ženi tokom pljačke rekao: "Bolje ti je da kažeš gdje držiš pare, da ti ne bih povrijedio dijete." Zbog toga mu je ona i pokazala torbicu u kojoj drži novac.

Policija je tokom istrage ove pljačke razbojnicima brzo ušla u trag, a prema riječima izvora bliskog istrazi, u tome im je pomogla i činjenica da se osumnjičeni i žrtva poznaju.

Lisice na ruke Goranu i Jovi stavljene su desetak časova nakon pljačke, odnosno u 20.40 sati. Kod njih je tada pronađen dio ukradenog novca i utvrđeno da su dio predali svojim ranijim zajmodavcima.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, u potrazi za dokazima pretreseni su kuće i drugi objekti koje koriste, kao i njihova vozila.

- Pronađena je odjeća koju su koristili tokom pljačke, kao i drugi dokazi koji ih mogu povezati sa pljačkom. Takođe, tokom istrage policija je došla do saznanja da je automobil kojim su se dovezli na mjesto pljačke koristio Jovo, ali on nije njegovo vlasništvo već nekog koga poznaje - kazao je izvor blizak istrazi.

Ovo je samo još jedna u nizu pljački počinjenih tokom ove godine, a prema podacima policije, na području dobojske regije u prvih šest mjeseci zabilježena su tri razbojništva. Inače, u tom periodu u Republici Srpskoj evidentirano je 41 ovakvo krivično djelo. Prema izjavama oštećenih, tokom tih razbojništava pljačkaši su oteli 131.050 maraka.

Tužilaštvo

Osumnjičeni Goran N. i Jovo K. juče su uz izvještaj koji ih tereti za razbojništvo predati u nadležnost dobojskog Okružnog tužilaštva.

- S obzirom na to da je ispitivanje privedenih lica u toku, više informacija možemo dati tek sutra, odnosno nakon donošenja odgovarajuće tužilačke odluke - rekli su juče u pomenutom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana