Наставља се потрага за Алдином Мулићем

Наставља се потрага за Алдином Мулићем 17.12.2017 11:28 | Срна

Сарајево - Већ пети дан траје потрага за Алдином Мулићем, који је упао у ријеку Миљацку у сарајевском насељу Долац Малта и нестао, а тренутно је база операције потраге за њим у Камберовић Пољу у Зеници, гдје се претражује корито ријеке Босне.

 „Распоредили смо људе низводно и жчешљамож детаљно обалу од Зенице према Маглају. Други дио људи ће радити од Маглаја до Добоја“, рекао је Срни директор Федералне управе Цивилне заштите Фахрудин Солак и додао да велику помоћ у претрази пружају волонтери.

Солак каже да су људи постављени на мостове у Маглају, Жепчу, Завидовићима и бранама у Зеници и Какњу гдје прегледају тај дио.

Према његовим ријечима, на терену је 150 људи из Федералне управе цивилне заштите, 100 волонтера и припадници из кантоналних управа ЦЗ Сарајево и Зеница.

Солак наглашава да постоји опција да је тијело под водом или је заглављено негдје под жилама, а због брзине воде не могу да користе чамце, нити рониоци могу да врше претрагу.

„Присиљени смо прегледавати и ако уочимо траг онда упућујемо тим са чамцем на то мјесто“, појашњава он.

Солак је рекао да им данас не помажу припадници Управе Цивилне заштите Републике Српске јер морају да буду у приправности у случају поплава.

Алдин Мулић и Ирхан Фочо су у сриједу, 13. децембра, упали у Миљацку у сарајевском насељу Долац Малта. Сутрадан је у ријеци Босни код Високог пронађено тијело Ирхана Фоче.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица