На подручју Козарске Дубице пронађена већа количина оружја, једно лице ухапшено

Срна
На подручју Козарске Дубице пронађена већа количина оружја, једно лице ухапшено

Источно Сарајево - Припадници Агенције за истраге и заштиту /SIPA/ БиХ открили су већу количину наоружања и војне опреме на подручју Козарске Дубице и ухапсили једно лице осумњичено за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Поступајући по наредби Основног суда у Козарској Дубици и Окружног јавног тужилаштва Приједор, полицијски службеници SIPA јуче су претресли стамбени објекат на подручју Козарске Дубице гдје су пронашли и одузели 15 пушака, шест ручних бомби, пет пиштоља различитог калибра, девет оптичких нишана за пушке, три кубуре и један пригушивач, саопштено је из SIPA.

Пронађено је и одузето седам бајонета, 468 малокалибарских метака, 330 комада пиштољске муниције, 1.180 комада пушчане муниције, један метак за бровинг, 21 комад спорогорећег штапина и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Активности су реализоване уз подршку полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Ухапшено лице приведено је у службене просторије SIPA ради криминалистичке обраде, након чега ће током дана бити предато на даље поступање надлежном тужилаштву.


Активности у оквиру овог предмета интензивно се настављају с циљем утврђивања свих чињеница и расвјетљавања кривичног дјела. /крај/љч/љљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана