Мусићу смањена казна на 35 година

Танјуг
Мусићу смањена казна на 35 година

Нови Сад - Апелациони суд у Новом Саду смањио је за пет година казну Даријану Мусићу и правоснажно га осудио на 35 година затора због убиства Владиславе Червенко.

Том одлуком преиначена је првостепена пресуда Вишег суда у Новом Саду којом је Мусић био осуђен на 40 година затвора, пошто је новосадски Апелациони суд дјелимично усвојио жалбе Мусића и његових бранилаца.

Истом пресудом одлучено је да Мусић остаје у притвору до упућивања на издржавање казне, наводи се у одлуци суда објављеној на сајту суда.

Мусић је осуђен због тешког убиства јер је на свиреп начин убио дјевојку у свом стану са умишшљајем 12. новембра 2012. године. Тијело дјевојке пронађено је на поду спаваће собе стана са многобројним повредама.

Апелациони суд је образложио своју одлуку о казни наводећи да је првостепени суд пропустио "да цени да је окривљени у време извршења дела био смањено урачунљив која околност уз његово здравствено стање и породичну историју насиља у породици, утичу на степен његове кривице".

Због тога га је, како наводи, уз постојање свих других отежавајућих околности осудио на казну затвора у трајању од 35 година.

Даље суд наглашава да је тако одмјерена казна затвора у складу је са свим аспектима Мусићеве личности као учиниоца и тежином кривичног дјела које је учинио, па је суд и поред чињенице да је окривљени млад човјек нашао да је ова вишедеценијска казна затвора потребна и довољна да се оствари сврха кажњавања.

Мусић је у јуну, послије поновљеног суђења, осуђен у Вишем суду у Новом Саду на 40 година затвора због кривичног дјела тешко убиство са предумишљајем, јер је према оцјени тог суда, суд био свјестан својих поступака док је дјевојци наносио најмање 50 удараца.

Током суђења на основу исказа вјештака утврђено је да је дјевојка умрла најмање 10 минута након наношења повреда опасних по живот, при чему је трпјела болове које су вјештаци, на скали од један до 10 оцјенили са 10.

Били су у седмогодишњој вези прије него што се догодио овај злочин. Мусић је током судења тврдио да га је Владиславу много волио и да се не сјећа тог догађаја јер је био пијан и дрогиран.

У одбрани је такође навео, да је тек када се улоговао на фејсбук видио на Владиславином профилу поруке "почивај у миру" и тада је схватио да је она мртва.

Ухапшен је након неколико дана од убиства у Косовској Митровици, одакле је пребачен у Нови Пазар, па у Нови Сад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана