Komšiju umalo ubio sjekirom zbog svađe oko svinja

Nevena Bunić
Komšiju umalo ubio sjekirom zbog svađe oko svinja

Banjaluka - Tomislav Ćopić (73) teško je povrijeđen nakon što ga je komšija Mirko Ćopić (66) napao i udario sjekirom u Gornjem Pervanu kod Banjaluke.

Sve se desilo na Veliki petak u poslijepodnevnim časovima, kada je Mirko pustio svoje svinje da slobodno šetaju, pa su životinje ušle i na Tomislavovo imanje i počele da prave štetu na usjevima.

Kada je vidio šta životinje rade, stariji Ćopić je otišao  do međe i pozvao komšiju da vrati svinje. Umjesto razgovora izbila je rasprava a potom i žestoka svađa.

Vidno iznervirani Mirko je uzeo sjekiru i počeo da udara Tomislava.

Rodbina nesrećnog starca ispričala je da je tom prilikom zadobio teške povrede glave, otvorene rane na vratu i ramenu, prelom četiri rebara i iščašenje kuka.

Prema onome što smo saznali na licu mjesta u Gornjem Pervanu, Mirko je poslije prebijanja komšije otišao u kuću kao da se ništa nije desilo. Povrijeđeni starac je nekako uspio da telefonom pozove sina Nedeljka, a ubrzo je stigla i policija koja je uhapsila nasilnika.

- Bio sam šokiran kada sam vidio oca. Krv mu je liptala iz  ramena, iz velike rane kod uha.  Bilo je vidljivo da je sav polomljen a kasnije su mu utvrđeni lom rebara i iščašenje kuka. Mirko ga je nogama svega izgazio. Ne znam kako je otac uopšte uspio da hoda. Ovo je strašno - kazao je Nedeljko Ćopić.

Dodao je da godinama cijelo selo ima problema sa Mirkom i da je policija više puta dolazila da interveniše zbog njega.

- On ne živi na selu već povremeno dolazi da hrani životinje, za razliku od mog oca koji sam živi na svom imanju i takođe hrani životinje. Mirko sa svojim svinjama pravi probleme koji unište sve što mještani zasiju, a od ranije je poznat po nasilnom ponašanju. Jednom je jedan od komšija je pustio pse na njegove svinje koje su pravile nered na njegovom posjedu i poslije toga se neko vrijeme smirio, ali ne zadugo - ispričao je Nedeljko i dodao da nije njegov otac i Mirko nisu u rodu.

U policiji su rekli da rade na utvrđivanju svih okolnosti u ovom slučaju.

- Uhapšeni M. Ć. je osumnjičen za nanošenje tjelesnih povreda. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva - rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Komšije Ćopića su potvrdile da su Ćopići godinama u sukobu.

- Strašno je to što se desilo. Da stariji čovjek sjekirom napadne komšiju. Nije mi jasno što je ovo trebalo Mirku, pošto je imućan - kazao je jedan od mještana Gornjeg Pervana.

Pokušali smo juče da dođemo i do Mirka Ćopića kako bismo čuli i njegovu priču o sukobu ali nam nije pošlo za rukom.

Povrede

Povrijeđeni Tomislav je zbrinut u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci (UKC)

- Pacijent T. Ć. (73) primljen je sa kontuzijom glave, grudnog koša, lijevog kuka i lijeve ruke. On je odmah po prijemu zbrinut i trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja - rekli su u UKC-u i dodali da je povrijeđeni juče pušten na kućno liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana