Jelenko Kopranović pao u filmskoj potjeri

Nebojša Tomašević
Jelenko Kopranović pao u filmskoj potjeri

Banjaluka - Jelenko Kopranović (42) iz Banjaluke uhapšen je poslije filmske potjere banjalučkim ulicama zbog prijetnji policiji, krađe vozila i posjedovanja pištolja bez dokumentacije.

U CJB Banjaluka su, navodeći njegove inicijale, potvrdili da je on uhapšen u petak nakon što je s pištoljem i većom količinom novca pokušao da pobjegne policijskoj patroli u banjalučkoj ulici Ivana Franje Jukića u centru grada.

- Kada su policajci sustigli osumnjičenog i savladali ga, on im je zaprijetio da će ih ubiti, zapaliti i pregaziti vozilom. Kazao im je da će im se osvetiti i da njega ne smije niko da hapsi - saopšteno je iz policije.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Kopranović tokom bježanja odbacio na ulicu pištolj, za koji je kasnije utvrđeno da je na listi potraga policije iz Kneževa. Dan prije ovog dešavanja policija je pretresla stan, kuću i ugostiteljski objekat koje koristi Kopranović u banjalučkoj ulici Filipa Macure. Tada su pronađeni “audi tt” i BMW X5 za koje je utvrđeno da su ukradeni u Švajcarskoj. Kopranović je tada priveden zbog krađe vozila, ispitan i pušten. Međutim, samo 24 časa kasnije policijska patrola ga je uočila u “golfu 5” sa osobom odranije poznatom policiji u ulici Ivana Franje Jukića u Banjaluci.

U banjalučkoj policiji su, navodeći njegove inicijale, kazali da je Kopranović, kada je ugledao policiju, istrčao iz vozila i počeo da bježi.

- Nakon što je policija stigla i uhapsila osumnjičenog, kod njega je pronašla veću količinu novca za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela. O svim okolnostima događaja upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio sprovođenje istrage. U zavisnosti od rezultata istrage, biće odlučeno za koja krivična djela ćemo teretiti osumnjičenog. On će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva - rekla je portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.

Kopranović je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a u kriminalnim krugovima je poznat kao Jelenko Sjenica, jer je prije godinu promijenio prezime.

Ubistva

 

- Jelenko Sjenica promijenio prezime u Kopranović

- Do sada više puta mijenjao ime i prezime. Koristio identitet: Zoran Pavić, Siniša Pavić i Mirko Sjenica

- Odležao u Švajcarskoj 13 godina zbog ubistva

- Osuđen u Banjaluci na 2,5 godina zatvora za ubistvo vojnog policajca

- Na Kopranovića nekoliko puta pucano

- Poznat po tome što je u zatvoru na Tunjicama pretukao Dragana Paravinju

- Interpol iz Ciriha za njim raspisao potjernicu zbog krađe

vrijedne 73.000 švajcarskih franaka od 18. oktobra 2014. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana