Исцјелитељку из Брчког лопови олакшали за 890.000 КМ

Небојша Томашевић
Исцјелитељку из Брчког лопови олакшали за 890.000 КМ

Брчко - Брчанска исцјелитељка која тврди да лијечи Кураном Низама Ал Раиса наводно се нашла на мети провалника, који су је, како се незванично сазнаје, олакшали за око 890.000 марака.

Крађу је полицији 3. априла пријавила Низамина кћерка и рекла да су из куће њене мајке у насељу Церик украдена око два милиона марака. Извор близак истрази је казао да је увиђајем пронађена већа количина новца и да није украдено онолико колико је пријављено.

- У односу на пријављену суму, утврђено је да недостаје око 890.000 КМ - рекао је овај извор.

Простом рачуницом може се утврдити да је полиција у кући исцјелитељке пронашла око 1,1 милион марака. Међутим, у брчанској полицији нису могли да потврде да ли је опљачкана Низама или неко други, нити да кажу колико новца и шта је све тачно украдено. Шеф Оперативно-комуникацијског центра Полиције Брчко дистрикта Халид Емкић потврдио је да је пријављена пљачка веће количине новца, али није могао детаљније говорити о томе.

- Полицији је Брчанка пријавила да су непознате особе из куће њене мајке у мјесту Церик украле већу количину новца, златног накита и документације. Током увиђаја утврђено је да се пљачка највероватније догодила између 1. и 3. априла ове године. Истрагом је утврђено да нису украдени златни накит нити документација, јер су они пронађени - објаснио је Емкић.

Додао је да је случај пријављен надлежном тужилаштву и да је покренута истрага с циљем утврђивања свих околности ове крађе. Емкић није могао да каже на који начин су лопови ушли у кућу да би се домогли новца.

У тужилаштву Брчко дистрикта потврдили су да им је пријављена крађа веће количине новца и да је у току истрага.

"Глас Српске" покушао је да контактира са исцјелитељком, али нисмо успјели да је добијемо, јер су бројеви телефона били недоступни. Њена биографија је више него занимљива, а судећи по ономе шта је наведено на друштвеним мрежама, она наводно лијечи бројна обољења, али је спремна и да се ухвати у коштац са црном магијом и другим проблемима. Низама, како се може пронаћи на друштвеној мрежи "Фејсбук", је "краљица алтернативне медицине" и она је, између осталог, и "биоенергичар, исцјелитељ црне магије. За њу се наводи и да је "видовњак, али и парапсихолог".

Група

На "Фејсбуку" Низама има групу под називом "Скидање црне магије Краљица Низама-Ал-Раиса". Ту се наводи да је Низама бренд у духовном исцјељењу на подручју Европе. Низама, на тој групи истиче да лијечи уз помоћ "светог Курана и скида црну магију, отклања уроке, нагазе и ограме". "Краљица Низама отклања лудило, депресију, ноћно мокрење, страх, болове у тијелу, главобољу, мигрену, стерилитет, желучане тегобе, говорне мане. Успјешно се бори против свих овисности о пороцима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана