Газду кафића на Лаушу тукли разбијеним флашама

Невена Бунић
Газду кафића на Лаушу тукли разбијеним флашама

Бањалука - Петорица Бањалучана ухапшена су у петак због сумње да су брутално претукли познатог пјевача и угоститеља Душка Бркића Геру (53) из Бањалуке у његовом кафићу "Интермецо" у насељу Лауш.

Поломљеним стакленим пивским флашама нанијели су му тешке повреде по лицу и тијелу, сазнаје "Глас".

Како сазнајемо, ухапшени су Бањалучани Анђело Милетић (20), Милош Ћулум (20), Давид Крнета (20), Вукашин Савановић (20) и Милан Зимоња (25).

Младићи су у четвртак увече пијанчили и правили неред у кафићу, па им је Бркић сугерисао да се смире. Незванично сазнајемо да је дошло до нагуравања, а сукоб је настављен испред локала. Група је газду локала оборила на под. Ударали су га чиме су стигли, а разбијеним флашама сјекли су га по лицу и леђима. Незванично, Бркићу је поломљен нос, има двије расјекотине у предјелу леђа и двије убодне ране у предјелу бубрега.

Петорка је послије иживљавања сјела у аутомобил и побјегла. Бркића су оставили да лежи на степеницама испред кафића у локви крви. Осим конобара, није било других очевидаца. Убрзо је стигла полиција и Хитна помоћ која је повријеђеног превезла у Универзитетски клинички центар у Бањалуци.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да раде на утврђивању свих околности туче.

- Ухапшене теретимо да су 28. септембра у угоститељском објекту у Косовској улици повриједили педесеттрогодишњака. О овом случају обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука - казала је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

У Универзитетском клиничком центру Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је повријеђени примљен са повредама костију лица.

- Пацијент је првобитно хоспитализован у Служби за неурохирургију. Након свих дијагноза и првобитних третмана због природе повреда он је премјештен у Службу за максилофацијалну хирургију. Његово здравствено стање је тренутно стабилно и остаје на даљем лијечењу и праћењу у нашој установи - рекла је начелница Службе за неурохирургију у УКЦ-у Весна Иванишевић.

Према причи познаника, Бркић има благу нарав и није имао већих конфликата. Пјевао је у више бањалучких ресторана, а забављао је и госте на свадбама и крштењима.

Инцидент

Кафић "Интермецо" био је поприште инцидента и у марту ове године када је Ранко Марјановић Аркан (32) скочио у празан базен који се налази у дворишту овог угоститељског објекта.

Младић је из непознатих разлога устао од стола, гдје је био са друштвом, изашао у двориште и скочио у базен дубине око два метра те зарадио фрактуру лобање. Марјановић је одраније познат полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана