Гаврић негирао убиство невјенчане супруге

Небојша Томашевић
Гаврић негирао убиство невјенчане супруге

Бањалука - Далибор Гаврић (43) из Прњавора негирао је кривицу по оптужници којом га Окружно тужилаштво у Бањалуци терети да је у стању битно смањене урачунљивости бомбом убио невјенчану супругу Милу Малешевић (24).

Гаврић је злочин починио 14. септембра у мјесту Маћино Брдо код Прњавора испред кафе-бара "Акапулко М". У оптужници је наведено да је он тог дана пијан, са 1,32 промила алкохола у крви, дошао у поменути кафић и посвађао се с Малешевићевом с којом је био у ванбрачној вези. Након краћег нагуравања он је Малешевићеву успио да изведе испред кафића гдје је активирао ручну бомбу коју је држао између њих. Усљед експлозије Малешевићева је погинула, а Гаврић је задобио тешке повреде, од којих се дуже вријеме лијечио. Током рочишта за негирање кривице Гаврић је казао да још није излијечен и да ће љекари можда морати да му ампутирају ногу.

Гаврића оптужница терети и за недозвољено држање оружја или експлозивних материја јер је код њега пронађена пушка и већа количина муниције.

Иако у оптужници није наведено, мотив овог злочина је, наводно, неузвраћена љубав јер је Мила напустила невјенчаног супруга и није жељела да с њим више има било шта без обзира на то што су стекли четворогодишњег сина Андреја. Тетка убијене Миле, Сњежана Јевтић након злочина је испричала како је он предосјетио смрт мајке.

- Спавао је код мене и када се пробудио, испричао је да је сањао да је тата дошао на врата и убио маму. Нажалост, то се и обистинило - рекла је након злочина Јевтићева.

Ујак настрадале Миле, Зоран Миладиновић испричао је да је видио кад је Гаврић с бомбом ушао у кафић.

- Успио сам да јој кажем: "Ујкино, пази, има крушку", мислећи на бомбу. Међутим, он ју је зграбио и извео напоље. Онда се чула експлозија. Истрчао сам из кафића и видио како Мила лежи мртва, а он је крвав и повријеђен кренуо да се придиже - рекао је тада Миладиновић.

Додао је да је Гаврић живио и радио у Бечу и да је и раније пријетио Мили јер га је оставила. Њих двоје живјели су шест година заједно и током те везе добили сина.

"Завршићеш као Ксенија"

Далибор Гаврић је Мили Малешевић прије трагедије говорио: "Завршићеш као Ксенија Пајчин". Познаници пара причали су да је он годинама малтретирао невјенчану супругу.

- На друштвеној мрежи "Фејсбук" Далибор је указивао да би могло доћи до трагедије. Када га је Мила блокирала на "Фејсбуку", отворио је лажни профил као Абдулах Сулејмани. Писао јој је да ће се убити због ње, а она је говорила: "Убиј се" - испричала је непосредно послије трагедије Милина тетка Сњежана Јевтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана